Григор Димитров – Иво Карлович 7:6, 6:4 (гейм по гейм)



14-05-2014 17:22 | Станко Димов

Григор Димитров надигра Иво Карлович в мач от втори кръг на основната схема на „Мастърс 1000” турнира в Рим. Така българинът за първи път в кариерата си ще се класира за осминафинал във Вечния град, което по всяка вероятност ще му гарантира и прогрес в ранглистата.

В отделните части Гришо взе превес след 7:6(3), 6:4 за малко над 70 минути игра. За тези два сета той допусна само 5 непредизвикани грешки!

Любопитното е, че в трети кръг Гришо може отново да срещне световния номер 6 Томаш Бердих, от когото загуби на същата фаза преди седмица в Мадрид. Българинът все пак води с 2:1 в цялостното им съперничество до момента.

КОМЕНТАР НА МАЧА:

ПЪРВИ СЕТ, Григор ще сервира първи:

1:0
- Откриващият гейм започна с непредизвикана грешка от форхенд на българина. След това обаче Гришо бе убедителен и не даде никакви шансове на своя опонент.

1:1
- Сервис машината от Хърватия започва също без затрудения. Той демонстрира две добри волета на мрежата и заслужи първи гейм.

2:1 - Карлович успя да измъкне едно по-дълго разиграване, но нищо повече и Гришо затваря на 15. До два аса и за двамата досега.

2:2
- Д-р Иво продължава да пласира над 80% първи сервис, което значи само едно - отново печели своя гейм.

3:2 - Дотук зрителите в Рим не могат да се насладят на особено интересна игра. Добро сервиране и бързи разигравания и за двамата. Нов гейм на 15 за Димитров.

3:3 - Отново равенство. Григор спечели една точка при единственото разиграване.

4:3 - Точно 20 минути игра. Най-добрият българин подобрява процента си на първи сервис и още по-лесно сломява съпротивата на Карлович, за да поведе за четвърти път в сета.

4:4 - 210-сантиметровият Карлович с втори гейм на нула. Той вече има 7 точки само от начален удар.

5:4 - Григор поведе лесно с 30:0. Карлович можеше да изравни, но при разиграването четвъртото разиграване допусна лека грешка. Гришо продължава убедително и взима подаването си.

5:5 - Десети пореден гейм за сервиращия. Определено скучен двубой до момента. Карлович пак печели на нула, а в единственото разиграване той направи много прецизно воле.

6:5 - Добър отговор на ДимиЕкспрес, който също не губи дори точка на свой сервис. Малко над 30 минути игра.

6:6 - Съвсем закономерно се стига до тайбрек. Брутални изпълнения на Карлович, който продължава да е с над 75% при първи сервис.

7:6 - Григор поведе в тайбрека с мини-пробив за 2:1 точки след грешка на мрежата на Карлович. Хърватинът обаче го върна малко след това благодарение на отличен ретур и грешка на Димитров. Минаващ от бекхенд позволи на българина да се откъсне при размяната на полетата с 4:2. Това се оказа решителният момент в този дълъг гейм и Григор Димитров измъква първия сет! Напълно заслужено, след като той допусна само 2 непредизвикани грешки, което от ключово значение срещу играчи от типа на Карлович.

ВТОРИ СЕТ, Карлович ще сервира първи:

1:0 - Гейм на нула за Иво Карлович на старта на втората част след четири първи сервиси и никакви разигравания.

1:1
- Добър отговор на Гришо. Той бе подпомогнат и от няколко неубедителни изпълнения на Карлович, който определено можеше да затрудни повече съперника си в няколко от разиграванията.

1:2 - С два поредни печеливши удари от бекхенд Григор заслужено стигна до 40:15 или иначе казано първи две точки за пробив в мача! Карлович показва първа сериозна слабост и праща мощния си форхенд далеч в аут при решителното разиграване. ПРОБИВ!

1:3 -
Пробивът е затвърден. Няколко майсторски изпълнения на Гришо са наградени с аплодисменти от публиката 40:0. Карлович също успя да спечели с хубав форхенд дълга размяна, но нищо повече.

2:3
- Без проблеми за Карлович. Двамата направиха едно атрактивно разиграване, при което Гришо успя да пласира и популярния удар с гръб към мрежата като "хот-дог", но двуметровият гигант завърши с воле на мрежата.

2:4
- Първи трудности за Григор, който стартира с печеливш от форхенд, но след това допусна поредни грешки за 15:30. Той не се стресна, вкара хубави първи сервиси и обърна в своя полза. Точно час игра.

3:4 - Хърватинът взима подаването си на нула и се задържа в резултата и съответно двубоя като цяло. Вече има и 12 аса.

3:5 - Гейм на нула за Григор Димитров, който вече е само на крачка от крайната победа.

4:5 - С едно от най-хубавите разигравания в мача, Григор завърши с прекрасна къса топка за 30:30. Карлович не трепна и спечели подаването си, за да го застави да сервира за крайната победа.

4:6 - В майсторски стил Григор Димитров приключва двубоя в своя полза. Той поведе с 40:0 и в крайна сметка реализира втория си мачбол!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини