Григор пред Tennis24.bg: Предпочитам да играя с Бердих



14-05-2014 23:24

След като записа победа и в мача си на двойки Григор Димитров даде две интервюта за италиански телевизии и после отдели подобаващо време и на нашия човек на Откритото първенство на Италия в Рим Иван Чешанков, коментаторът на Евроспорт България. 

- Честито, две победи в този дълъг ден. Първите два мача на „Грандстенд” доста закъсняха, трябваше ли да променяш по-някакъв начин подготовката си за двубоя на сингъл?
- Трябваше просто да чакам реда си. Днес беше много кофти време. През целия ден беше ветровито, леко дъждовно. Не знаеш какво да очакваш. Всеки един мач беше с адски много закъснение. Всички бяхме много нервни да излезем на корта, за да си свършим работата възможно най-бързо. Има такива дни и трябва да си готов за тях.

- Беше заявен за тренировка за 12 часа, веднага след Иво Карлович, но не се появи. Промени плановете си?
- Да. Поисках да тренирам по-късно, защото нямаше смисъл да идвам още на обяд. Знаех, че мачовете преди мен започват в 11 часа и нямаше нужда да хабя излишна енергия тук. Даже можеше и по-късно да дойда, но трябваше да не рискувам с трафика.

- Как се подготвяш за мач, като този с Карлович, знаейки напълно какво те очаква срещу тази машина за сервиси?
-  Един път бях играл с него и знаех, че горе-долу няма да има никакви разигравания. Той вкара 87% първи сервис, което беше ужасяващо. Но трябва да си в мача, да чакаш своята възможност на ретур. Така се получи в тайбрека – една точка беше разликата. Един отлично пласиран ретур. През цялото време в първия сет всичко беше само сервиси – и от двете страни. Може би имахме само три разигравания от 6-7 удара. Да се подготвиш за мач с Карлович, означава да се настроиш психически, да бъдеш устойчив през цялото време.

- Търсиш ли по-различен спаринг преди двубой като този?
- Не. Няма как да се получи. Не може да намериш спаринг с подобен ръст, за да тренираш примерно ретурите си.

- Изглеждаше много уверен, спокоен, концентриран, позитивно настроен, въпреки че сервисите на Карлович може да отчаят всеки. Така ли се чувстваше в действителност на корта?
- Като цяло се чувствах сигурен, но беше малко тежко да се играе на този корт. Може би е един от най-неприятните кортове тук на „Форо Италико”. Имаше  сянка, беше доста неравен. Изгубваш топката, когато противника ти сервира, но трябва да се справяме с всяко едно препятствие пред нас. Така или иначе всеки един корт тук е различен. Утре сигурно ще съм на друг, така че трябва да съм готов.

- Говорейки за утре, в момента играят Бердих и Турсунов, имаш ли предпочитания кой да ти бъде съперник в третия кръг? И двамата познаваш отлично....
- Играл съм и с двамата повече от един път. Може би предпочитам Бердих. С него играх миналата седмица и беше тежка загуба за мен.

- С Дмитрий Турсунов сте по-близки, това оказва ли влияние върху избора ти?
- Близки сме, но когато излезем на корта не се жалим един друг. Няма прошка. Извън корта сме съвсем различни, но на корта всеки иска да спечели мача и се борим здраво.

- Миналата година в доста турнир игра и на двойки, но тази това е едва второто ти участие на двойки. Защо точно тук и защо точно с Лукаш Росол? За първи път играете заедно.
- Аз изцяло се фокусирам на сингъл. Това ми е целта, но реших да играя двойки тук, защото следващата седмица нямам турнири и е хубаво малко да се натоваря преди „Ролан Гарос”. Имам седмица да се подготвя на пълни обороти след това. Ако трябва да бъда честен стана и малко спонтанно. Като пристигнах тук Лукаш ми подхвърли, че ако се запишем, може и да влезем в схемата. И си казах: „Защо пък не”. Не ме притеснява, че играя и сингъл, и двойки. Харесва ми да играя двойки, когато мога. А и той е добър партньор, играе отлично от основната линия, аз гледам каквото мога да свърша отпред. Допълваме се.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини