Григор пред Tennis24.bg: Исках да приключа бързо мача, на корта имаше дупка



12-05-2014 21:26 | Николай Драгиев

Григор Димитров започна с победа участието си на турнира в Рим. На старта нашето момче надви с 2:1 сета Едуард Роже-Васлен. След срещата Гришо даде специално интервю пред нашия човек във Вечния град – коментатора от Евроспорт Иван Чешанков.

- На какво отдаваш проблемите в първия сет? На добрата му тактическа постройка – да взима инициативата и да те натиска на бекхенда, или на липсата на повече ритъм в твоите действия и проблемите със сервиса?
- Едуард си играе неговата игра, търси бекхенда по правата, да излезе на мрежата, да бъде агресивен. Никога не е лесно да започнеш турнир. Независимо колко добре се чувстваш, колко си уверен, в каква физическа форма си. Бих казал тези първи един-два мача, винаги са най-критичните. За мен днес беше много труден мач. Идвайки от Мадрид атмосферата тук е съвсем различна, топките отскачат различно, кортовете са различни, няма едно нещо, което да е еднакво. Всеки ден правим различни неща и се опитваме да сме готови като излезем на корта, но накрая пак може да остане чувството, че нещо липсва. С мен се случи точно това, бях малко притъпен в играта си в първия сет, въпреки че водих с пробив. Имах твърде много шансове да дръпна напред, но не се възползвах от тях по правилния начин. Имах две точки за пробив при 4:3 в първия сет, но вместо да се придържам към моята тактика, с която започнах, реших да опитам нещо ново. Може би се чувствах по-сигурен в себе си и исках да приключа по-бързо сета и мача. Това обаче изобщо не ме обезкуражи. Независимо от това, че не играех много добре, знаех че ще имам шансове да се боря и да си намеря ритъма. Това беше моята цел и ето, че в третия сет се получи този момент.

- Централният корт изглежда доста по-различно като настилка спрямо тренировъчните. На теб как ти се стори? Като че ли имаше проблем от едната страна?
- Определено има голяма разлика. Всеки корт е различен, но днес ми направи впечатление, че имаше дупка от едната страна, в бекхенд половината ми.  Не е приятно, но трябва да се борим с такива неща. Има го в играта. Каквото е за мен, такова е и за другия.

- Това ли е най-трудната част от годината – с два поредни турнира от сериите „Мастърс 1000” на клей, после „Ролан Гарос” и сезона на тревни кортове? Чувстваш ли се свеж за „Ролан Гарос”?
- Има все пак една седмица преди „Ролан Гарос” и това ти дава шанс да починеш малко, да поработиш върху някои неща.  За всеки играч обаче е различно. Приемат тази седмица различно. Някои обичат да играят седмицата преди турнир от Шлема, но аз съм от другата категория. В Париж все пак се играе три от пет сета на червено, всичко може да се случи, така че трябва да съм 100% свеж.

- Изглеждаше, че имаш проблем на дланта на дясната ръка?
- Не. Проблемът е, че няма бели кърпи. Тези, които ни дават не попиват изобщо потта и на 3-4 пъти ракетата щеше да ми се изплъзне от ръката. Затова поисках от съдията бели кърпи, но се оказа, че няма. Явно ще трябва да се приспособя към това.

 - В интервюто на корта след победата си срещу Роже-Васлен спомена, че обичаш много сладолед и откакто си в Рим си се отдал на тази страст. Кой е любимият ти? И след като сме на италианска тема, имаш ли предпочитания за пица и паста?
- Лимоновият!  А за паста...(б.а. - в  този момент Григор кихна. Сподели, че го мъчи алергия, но взима хапчета и трябва да се оправи). Като цяло много харесвам италианската кухня и тук е хубаво, че не можеш да сбъркаш, в който и ресторант да влезеш. Гледам да се наслаждавам на тези  моменти, когато имам възможност.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини