Победите не спират: Гришо на четвъртфинал на двойки



14-05-2014 22:07 | Станко Димов

Григор Димитров продължава да жъне победа след победа на силния турнир на червено в Рим. Българинът записа втори успех за деня, след като с партньора си Лукаш Росол достигнаха до четвъртфинал в схемата на двойки. Българо-чешкият тандем се справи с поставените под №2 в схемата Алекзандер Пейа (Австрия) / Бруно Соареш (Бразилия).

Гришо и Росол спечелиха мача с 6:4, 3:6, 10:2 след малко повече от час игра. След като си размениха по един сет, Димитров и Росол започнаха изключително силно в решителния тайбрек, в който първоначално поведоха с 6:0 точки, след което не допуснаха обрат и с 10:2 си подпечатаха продължаването в турнира.

В спор за място на полуфиналите Гришо и Росол ще срещнат Марин Чилич / Сантяго Гонсалес като срещата ще бъде в петък.

С успеха си днес Гришо и Росол си гарантираха 180 точки за класацията при двойките. С представянето си в италианската столица Гришо вероятно ще се върне съвсем в подножието на топ 100 в ранглистата на двойки. Там той е 142-и в момента.

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА НА ДВОЙКИ!

Припомняме, че по-рано през деня Димитров записа победа и на единично, след като се справи с 2:0 сета с гиганта от Хърватия Иво Карлович. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини