Григор Димитров – Томаш Бердих 6:7, 6:2, 6:2 (гейм по гейм)



15-05-2014 20:07 | Станко Димов

Григор Димитров надви световния №6 Томаш Бердих в мач от III кръг (осминафинал) на „Мастърс 1000” турнира в Рим след 6:7, 6:2, 6:2 за 2 часа и 25 минути битка.

В четвъртфиналите Димитров ще срещне ветерана Томи Хаас, който постигна впечатляващ успех над Станислас Вавринка.

РАЗВИТИЕТО НА СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ:
*Гришо ще сервира първи

1:0 - Григор направи серия чудесни изпълнения от форхенд, за да поведе с 40:15. След това с мощен ас реализира още първия си геймбол. Уверено начало за българина.

1:1 - Условията за игра в Рим не са идеални, тъй като е ветровито. Въпреки това Бердих с лекота изравнява. Той печели на нула като само последното разиграване бе с по-дълга размяна.

1:2 - Бердих спечели хубаво и оспорвано разиграване, за да стигне до 30:15, но след това с малко пропусна бекхенд по правата за 30:30. Той обаче заслужи първата си точка за пробив с умно излизане на мрежата и мощно воле. Григор имаше предимство в следващото разиграване, но допусна непредизвикана грешка от форхенд и е пробит.

1:3 - Брутални сервиси за Бердих за 30:0. След това той допусна първата си двойна грешка в мача, а после и непредизвикана такава за 30:30. Той не се стресна и с хубаво излизане на мрежата прекъсна тази серия, за да стигне геймбол. Той не го реализира и малко по-късно се стигна до първа възможност за пробив за Димитров. Българинът пропусна възможността като не успя да направи успешен минаващ удар. Гейм за Бердих в крайна сметка, който затвърждава пробива.

2:3 - Гришо умело миксира играта си и с хубави излизания на мрежата дори в тези трудни условия с вятър. Той бързо поведе с 40:0 и с печеливш форхенд реализира втория си геймбол.

2:4 - Гейм на нула за Бердих, който бе почти перфектен при началните си удари.

3:4 - Никакви проблеми за ДимиЕкспрес. Серия интелигентно изиграни точки от него му носят този гейм. При последното от тях той приключи с хубаво воле на мрежата.

3:5 - Форхендът на Бердих работи отлично до момента и той доминира на корта. Въпреки това от 30:0 той пак допусна Григор да изравни за 30:30. В петото решително разиграване Гришо направи рискован слайс, който излезе с малко и пак пропуска възможност за нещо повече.

4:5 - Безпроблемно за сервиращия Григор с два поредни аса в края, а преди това той взе и най-дългото разиграване с майсторски форхенд.

5:5 - Бердих показа нервност, не пласира първи сервиси и бързо се озова в ситуация 15:30. При първото по-сериозно разиграване чехът сгреши и от бекхенд, което значеше две възможности за пробив. Световният номер 6 не трепна и спаси първата, но при втората бе развенчан от прецизния Григор. Равенство!

6:5 -
Гейм на нула ала Федерер за Гришо. От трибуните той е подкрепян и от скромна, но много гласовите българска агитка, която отчетливо се чува при виковете си "Гришо, Гришо".

6:6 - Нови две поредни непредизвикани грешки от форхенда на Бердих и пак се стигна до нуждата той да се измъква от 15:30. Този път той бе убедителен и достига тайбрек.

6:7 - Това бе първи тайбрек между двамата при четвъртия им двубой. Без първи сервис за Бердих е трудно и първият мини-пробив бе за Гришо, който поведе с 2:1 точки. По най-неприятния начин обаче Димитров загуби този си аванс - след двойна грешка за 3:2. Бердих влезе в добра серия и спечели пет поредни точки, а с това и откриващия сет.

ПЪРВИ СЕТ:
*Бердих ще сервира първи

0:1 - С агресивна игра и добри удари в дъното на корта Григор поведе 30:15. Бердих трепна и с непредизвикана от форхенд му подари две поредни възможности за пробив. Втората е реализирана, след като Бердих праща бекхенда си в мрежата.

0:2
- Оспорваната битка продължава като и двамата са много нервни и по-често грешат. Григор не се придвижи добре по корта и почти падна в четвъртото разиграване, след което се стигна до 30:30. Бердих спечели продължителна размяна и получи възможност веднага да върне пробива. Димитров обаче не трепна и по драматичен начин се спаси в почти загубено разиграване! Последваха две равенства преди Гришо да затвори и да затвърди пробива. Ключов момент!

1:2 - Този път Бердих намира добрия си сервис и като цяло няма проблеми да се разпише във втория сет.

1:3 - Особено любопитно бе едно от първите разигравания в този четвърти гейм. В него Гришо направи плонж в желанието си да спаси топка и се овъргаля в клея. Точката бе преиграна и Григор записа ас за 30:0. Българинът отпусна ръката и затваря на нула.

1:4
- В този гейм най-вероятно бе и изпълнението на мача. След опит за смаш на мрежата от Бердих Григор пласира изумителен бекхенд минаващ удар за 30:0 в своя полза. Нови убедителни изпълнения на българския №1 и той прави втори пробив на 15!

1:5
- И този пробив е затвърден. При това на нула от ДимиЕкспрес. Той е съвсем близо до спечелването на втората част и то повече от убедително.

2:5 - Бердих започна с мощни сервиси и бързо дръпна 40:15. Последваха обаче две поредни негови непредизвикани грешки и хубаво изпълнение на българина. Така първата ни ракета достигна до сетбол, но Бердих се спаси с хубав първи сервис. След няколко изравнявания чехът все пак печели.

2:6 - Майсторски сервиси за Димитров. С лекота той печели подаването си, а в случая това значи и сет за него. Сетболът е реализира и с ас. В тези 45 минути от втория сет той допусна само 4 непредизвикани грешки и заслужи успеха си.

ТРЕТИ СЕТ:
*Бердих ще сервира първи

1:0 - Отлична игра на Бердих на старта. Той спечели убедително няколко поредни разигравания с хубави изпълнения и затваря на нула.

1:1 - Отговорът на българина е в подобен стил. Той също затваря на нула!

2:1 - Трети пореден гейм на нула в третия сет. Бердих е пропуснал само един първи сервис дотук.

2:2 - Нещо ново. Григор поведе с 40:0, но не затвори на нула, а реализира втория си геймбол с хубав печеливш удар от форхенд.

2:3 - Димитров спечели чудесно разиграване за 30:15 като умело излезе на мрежата. Бердих сякаш се притесни и след това сбърка от любимия си форхенд за изоставане 15:40. Първата той спаси... но при втората ГРИГОР едва се задържа по корта и на няколко пъти бе на път да падне, но се справи с критичния момент и дочака нова грешка на Бердих. ПРОБИВ! Точно два часа битка до момента.

2:4
- Много грешки и от двамата. Стигна се до 30:30 и 40:40. В този момент от добра позиция Бердих трепна и прати мощния си форхенд в аут. Григор не се възползва и ситуацията се обърна бързо като Бердих заслужи първа точка за пробив. Григор се измъква с добро сервиране и обръща в своя полза след три равенства. Пробивът е затвърден!

2:5 - Грешките и добрите удари за Бердих следват едни след други. Той дръпна бързо с 30:0, но след това направи две непредизвикани грешки и пак се постави в тежка ситуация. При 40:40 Гришо спечели най-хубавото разиграване, след като с хубав бекхенд затрудни Бердих и той прати волето си в мрежата. Точката за пробив е спасена с печеливш сервис обаче, а малко след това нашият представител пропусна и втори такъв шанс. В крайна сметка Бердих дава нов пробив на Григор след двойна грешка.

2:6
-При 30:30 българинът стигна до мачбол, печелейки точката с летящ плонж, който вдигна на крака публиката. Последва ас и ... Гейм, сет и мач! Григор Димитров е на четвъртфинал на "Мастърс 1000" в Рим. Той ще играе с Томи Хаас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини