Гришо показа характер и започна с победа в Рим



12-05-2014 17:44

Григор Димитров започна с трудна победа участието си в Откритото първенство на Италия. На старта в Рим българинът се наложи над 45-ия в световната ранглиста Едуард Роже-Васлен (Фр) с 4:6, 6:3, 6:4 за над два часа.

Така той защити точките си от миналата година във Вечния град, а във втори кръг очаква Иво Карлович. 52-ият в света Карлович е спечелил единственият им двубой, който бе през миналата година в Загреб на клей. 211-сантиметровият хърватин се наложи след 7:6, 7:6 в тази битка.

Първият сет бе наистина оспорван. Особено в него, както и през почти цялата среща, Роже-Васлен игра на върха на възможностите си и почти не допускаше грешки. Той първи проби за 3:2 в своя полза. Григор отговори веднага и направи рибрейк за 3:3, а финалното разиграване бе повече от впечатляващо.

Най-добрият българин продължи да прави огромен брой непредизвикани грешки и заслужено бе пробит за втори път. Васлен дръпна с 5:4, а след това на свой сервис приключи откриващия сет за 43 минути игра.

Втората част започна с лесно спечелени геймове и за двамата. Григор първи имаше шанс да пробие и той го стори за 4:2 в своя полза. Трябва да се отбележи, че нивото в играта на Васлен спадна и той най-после допусна и някои грешки, след като в първия сет непредизвиканите му изпълнения бяха едва 6.

С най-добрия си удар вероятно в мача Григор получи сетбол при 5:3 и след това го реализира, за да изравни резултата. ВИЖТЕ ИЗПЪЛНЕНИЕТО ТУК!

Третата част също бе доста напрегната. Васлен има за какво да съжалява, тъй като при 2:2 не се възползва първи от шанс да пробие. Малко по-късно и българинът не реализира две поредни такива възможности при 3:3 и ситуацията на корта стана максимално изнервена.

Гришо заслужи този така важен пробив за 5:4 в своя полза като с наистина добра игра спечели поредица трудни разигравания. На свой сервис той не допусна изненада и в шампионски стил приключи мача.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини