Светът на тениса скъса Джокович от критика (обзор)



Светът на тениса скъса Джокович от критика (обзор)
Свързани новини
Тагове
24-06-2020 17:17 | Tennis24.bg

Вече няколко дни продължават коментарите относно Адриа тур и заразените в него тенисисти. Припомняне, че в неделя вечер стана ясно, че Григор Димитров е дал положителна проба за Ковид-19. В понеделник същото сториха Борна Чорич, както и хора от екипите на Джокович и Димитров. Във вторник световният №1 Новак Джокович и съпругата му Йелена също обявиха, че са с положителни проби.

Фактът, че Адриа тур в Белград  и Задар се проведе с публика, а след края на турнира в сръбската столица Джокович и компания си спретнаха щуро балканско частно парти, вбеси десетки свързани с тениса капацитети. Ето и част от мненията след последните неприятни новини:

Ник Кириос, тенисист: „Отправям молитви за всички тенисисти, които са се заразили с Ковид-19. Повече не ми говорете за нищо, което съм направил и е било „безотговорно“ или „глупаво“. Това видео ми отнема славата (бел.ред. визира видео от частното парти в Белград след края на първия състезателен уикенд на Адриа тур).

Ханс Брук, ръководител банкиране в Ukrsibbank/BNP Paribas: „Много непрофесионално поведение. Когато не се чувстваш добре на корта с колегите ти и в нощния живот на Загреб, трябва да се тестваш. Срам и за Ноле. Да организираш турнир с публика, наред с пандемията Ковид-19…“

Анди Мъри, тенисист: „Като погледнем назад, виждаме, че не е трябвало да се случва. Не е изненадващо, че толкова хора дадоха положителни тестове, след като видяхме кадри от партито на играчите и деня на децата. Нямаше социално дистанциране.
Някои може да си мислят, че това поставя под въпрос US Open, което е така. Но мерките и протоколите в САЩ ще бъдат различни от тези в Сърбия и Хърватия. Например, няма да има фенове. Коронавирусът не се интересува от това кой какъв е и какво прави. Трябва да го уважаваме и да уважаваме правилата.
Не мисля, че това събитие беше добро за тениса. Единственият позитивен факт е, че докато не е безопасно, няма да имаме фенове и това ще намали рисковете от заразяване“.

Даниел Еванс, тенисист: „Не мисля, че той трябва да прави купон и да се танцува един върху друг. Джокович трябва да почувства известна отговорност за своето събитие и как това е станало. Много е жалко, че Григор и Чорич (бел.ред. изказването му е преди да стане известно, че и Джокович е заразен) са заразени, но изненада ли е? Мисля, че това е въпросът, който всички трябва да си зададем“.

Тенис Сандгрен, тенисист: „Ако Новак не се разболее, ще благословя водата си с положителни вибрации“.

Джо Флеминг, журналист: „Уви. Непредизвикани грешки. Скъпи, непредизвикани грешки“.

Рене Стъбс, бивша тенисистка: „Нямам думи!!!“

Кристофър Клери, журналист: „Не е изненада, като се има предвид множеството близки контакти между играчите. Сега и Джокович и съпругата му са с положителни резултати за коронавирус. Адриа тур на Джокович дойде от добро място, но добрите идеи се нуждаят от точния план. А тук планът беше пълен с дефекти и в несъответствие с времето.

Бен Ротенбърг, журналист: „Вярвате ли, че професионалните тенисисти могат да взимат умни и отговорни решения, когато живеем във времена на пандемия?“

Карол Бушар, журналист: „Колкото и в объркващо положение да се озоваха играчите на Адриа тур, случилото се може да бъде едно полезно събуждане и предупреждение за всички, които се занимават с тенис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини