Позицията на Новак Джокович: Много съжалявам



Позицията на Новак Джокович: Много съжалявам
Свързани новини
Свързани играчи
Тагове
23-06-2020 16:17 | Tennis24.bg

Новак Джокович сподели мнението си относно коронавирус инфекцията, която се разрази по време на организирания от него демонстративен турнир Адриа тур. Припомняме, че няколко тенисисти, сред които самият Джокович, Григор Димитров и Борна Чорич дадоха положителни резултати за Ковид-19. Освен това хора от щабовете на Ноле и Григор също са заразени.

Ето и какво каза световният №1 по случая:

„В момента, в който пристигнахме в Белград, отидохме да си направим тестове. Моят резултат е положителен, също както и този на Йелена, докато резултатите на децата ни са отрицателни.

Всичко, което направихме през последния месец, беше направено с чисто сърце и искрени намерения. Нашият турнир имаше за цел да обедини и сподели послание за солидарност и състрадание в целия регион.

Турнирът беше създаден, за да помогне както на утвърдени, така и не сега излизащи тенисисти от Източна Европа да получат достъп до състезателен тенис, докато професионалните турнири са спрени заради ситуацията с Ковид-19.

Всичко беше създадени с филантропска идея да насочи събраните средства към хората в нужда. И когато видях как всички реагираха на това ми се стопли сърцето.

Организирахме турнира в момента, в който вирусът е отслабнал. Вярвахме, че сме изпълнили всички условията.

За съжаление този вирус все още е тук и е нова реалност, с която все още се учим да живеем и справяме. Надявам се, че с времето нещата се облекчат и всички ще можем да възобновим живота си такъв, какъвто беше.

Изключително много съжалявам за всеки отделен случай на инфекция. Надявам се, че това няма да усложни ничие здравословно състояние и всички ще се оправят.

Ще остана в изолация в следващите 14 дни, като на всеки 5 дни ще си правя нов тест“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини