Mениджър на Григор Димитров отговори на атаката на Сърджан Джокович



24-06-2020 14:42 | Tennis24.bg

Георги Стоименов, мениджър на Григор Димитров, коментира изказване на бащата на Новак Джокович - Сърджан, че най-добрият български тенисист е донесъл заразата от коронавирус на демонстративната верига от турнири "Адриa Къп".

Редица сръбски медии спекулираха, че Димитров е отказал два пъти да се подложи на тестове за Ковид-19, а през уикенда по време на надпреварата в Задар той даде положителна проба, след което стана ясно, че са инфектирани още Новак Джокович, съпругата му Йелена и кондицоинният му треньор Марко Паники, треньорът на Димитров - Кристиан Гро, както и тенисистите Виктор Троицки и Борна Чорич.

Сърджан Джокович заяви, че с поведението си Григор Димитров е нанесъл голяма вреда на Хърватия, на Сърбия и на семейство Джокович, което организира турнира.

"Във връзка с казаното от Сърджан Джокович пред хърватската телевизия, искам да ви уведомя за следното: Григор кацна директно в Белград след тримесечна пълна изолация. Нито в Белград, нито по-късно в Задар (Хърватия), му е предлагано или е изисквано от него да си прави тест за коронавирус.

Организаторите на събитието са тези, които имат отговорност за безопасното провеждане на събитието (турнира) и да създадат правила, които да се следват.

Григор стриктно е спазвал всички правила, наложени от организаторите на турнира и съществуващите закони и наредби при преминаването на границата между България, Сърбия и Хърватия", коментира Стоименов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини