Григор Димитров се възстановява постепенно



23-06-2020 12:46 | Tennis24.bg

Мениджърът на Григор Димитров Георги Стоименов заяви, че в щаба на българския тенисист са пренебрегнали някои от мерките за борба с коронавируса и не са били достатъчно дисциплинирани. По bTV той разкри, че достигалият до №3 в световната ранглиста българин вече се чувства добре и вече няма симптоми след положителния тест за коронавирус.

"Доста е чувствителна темата. Ако някой твой близък тръгне към теб да те поздравява топло, а ти да си сложиш маската и да кажеш "Не. Аз съм различен и няма да го правя". Всеки от нас е допуснал грешка. Били сме не толкова дисциплинирани, колкото е трябвало. Ние бяхме непрекъснато с хората и може би само 20% имат вирус. Всички хора около Григор са с негативни тестове. Не знам какви са правилата за разпространение на този вирус. Аз прекарах доста време с него и се оказа, че съм с отрицателен резултат", разкри Стоименов.

Той разказа, че Димитров е имал температура в Задар и затова се е отказал след мача с Борна Чорич, защото е чувствал неразположение и не е можел да даде 100 процента от себе си. След това 29-годишният хасковлия е заминал за Монако за изследвания, които е направил в неделя.

"Григор е добре. Възстановява се постепенно. Вчера вече нямаше никакви симптоми от тези, които имаше преди това. Чувстваше се леко отпаднал, но с времето все повече се подобрява. Когато се прибра в Монако, не се чувстваше добре и му направиха пълни тестове. Той всъщност не е правил специализирани тестове за Covid-19. Направил си е пълни тестове на цялото тяло и тогава се разбира, че има този вирус в себе си. Естествено, след това му правят скенер на белите дробове и за наша радост са абсолютно чисти. Мисля, че Григор ще бъде добре. Всички останало при него от здравословна гледна точка е много добре. Нямаме притеснения. Това са здрави момчета, със здрави тела, едни от най-здравите в света, така че се надявам да се възстанови бързо", допълни Георги Стоименов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини