Приятелски огън



26-11-2016 22:35 | Tennis24.bg

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Загреб

В неделя ще стане ясен новият носител на Купа „Дейвис”. След първите два дни от отборната надпревара, Хърватия води с 2:1 победи и се нуждае само от още един успех, за да се поздрави с трофея.

Всичко може да приключи още след първия мач на единично, в който сили ще премерят Марин Чилич и Хуан Мартин Дел Потро. Аржентинецът има убедителна преднина от 8:2 победи в преките двубои, но това едва ли ще окаже влияние върху поведението и на двамата на корта.

Хърватинът и аржентинецът имат сходни кариери. И двамата са на по 28 години, печелили са титла от Големия шлем (и двамата US Open) и в банковите си сметки имат по малко над $16 млн. от наградни фондове.

Чилич и Дел Потро имат едва 5 дни разлика (хърватинът е по-голям) и се познават отлично още от юношеските си години.

„Марин е сред най-добрите ми приятели в тура. Познаваме се от много години, играем заедно от деца. Знам, че имам положителен баланс срещу него, но ако в неделя играем един срещу друг, предишните ни сблъсъци няма да имат абсолютно никакво значение”, каза Дел Потро на официалната си пресконференция в дните преди финала.

Чилич също му отговори подобаващо: „Той е страхотно момче. Винаги е любезен, усмихнат, удоволствие е да си около него. Хуан Мартин имаше сериозни проблеми през години, но той е истински боец и се радвам, че успя да се завърне на корта”.

Последният двубой между Чилич и Дел Потро е от турнира в зала в Париж („Берси”) в края на сезон 2013. Тогава аржентинецът побеждава с 6:4, 7:6 (3). Последната победа на Чилич над този опонент пък е от сезон 2011 – 6:3, 6:4 на „Роджърс Къп” в Канада.

Ако се стигне до пети мач в неделя, на корта се очаква да излязат Иво Карлович и Федерико Делбонис. Припомняме, че Хърватия е на прага на втори триумф за Купа „Дейвис” след успеха през 2005-а година над Словакия. Аржентина пък има четири загуби в четирите изиграни финала до момента.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОИТЕ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН ЗА КУПА ДЕЙВИС

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ОТ ВТОРИЯ ДЕН ЗА КУПА ДЕЙВИС

Програма за двубоите в неделя:

Начало: 15:00 часа българско време:
Марин Чилич – Хуан Мартин Дел Потро

След тях (ако се наложи):
Иво Карлович – Федерико Делбонис

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини