Хърватия трепери, но ликува след първия двубой (снимки)



25-11-2016 18:49 | Tennis24.bg

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Загреб

Хърватия поведе на Аржентина с 1:0 победи във финала на Купа „Дейвис”, световно отборно първенство по тенис. В първия мач на единично голямата звезда на домакините Марин Чилич постигна неочаквано труден успех над 41-ия в световната ранглиста Федерико Делбонис -  6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2. Двубоят се игра пред повече от 14 000 зрители в „Арена Загреб” и продължи малко повече от 3 часа и половина.

След последната точка пък привържениците на домакините отдадоха заслуженото на своя герой Чилич и дълго скандираха името му, изправени на крака! Място във ВИП ложата в кокетната зала зае и футболната легенда Диего Марадона, който обаче не успя да донесе късмет на своите сънародници. Във втория двубой на единично тази вечер ще се изправят Иво Карлович и Хуан Мартин дел Потро.

АТМОСФЕРАТА ПРЕДИ ФИНАЛА В СНИМКИ

СНИМКИ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА ФИНАЛА

Световният №6 Чилич започна отлично срещата и изигра като голям шампион първите два сета. Хърватинът направи по един пробив и след 6:3, 7:5 се виждаше сигурен победител в мача. Да, ама не. В третата част настъпи неочакван спад в играта на хърватина, а от другата страна на мрежата Делбонис изглеждаше повече от вдъхновен и готов за обрат.

Левичарят от Асул отлично знае как се обръщат мачове от 0:2 сета, след като го направи миналата година на четвъртфиналите на Купа „Дейвис” срещу Виктор Троицки. Домакините се уплашиха, че картината може да се повтори, след като Делбонис взе третия и четвъртия сет, при това по особено категоричен начин – 6:3, 6:1.

Така двубоят влезе в решаваща пета част, в която подпомаган от шумната хърватска публика, Марин Чилич демонстрира по-добра подготовка - физически и психическа, и се наложи с 6:2, записвайки 10-а победа от последните си 12 срещи на сингъл в турнира.

Припомняме, че Хърватия е на прага за втори път да спечели Купа „Дейвис”, след като успя да го направи през 2005-а година. Отборът на Аржентина пък има цели 4 загубени финала и никога в историята си не е триумфирал в отборната тенис надпревара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини