Хърватия на победа от триумфа (снимки)



26-11-2016 19:04 | Tennis24.bg

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Загреб

В ключовия двубой на двойки, тандемът на домакините в състав Марин Чилич / Иван Додиг, се наложи с 3:0 сета над двойката на Аржентина – Хуан Мартин Дел Потро / Леонардо Майер, в отделните части 7:6 (2), 7:6 (4), 6:3. По този начин „шахматистите” поведоха с 2:1 победи и се нуждаят от само още един успех, за да спечелят турнира за втори път в историята си.

Първият двубой на единично в неделя ще противопостави първите ракети на двата отбора -  Марин Чилич  и Хуан Мартин Дел Потро, като при победа за представителя на домакините трофеят ще остане в Загреб.

С успеха днес Чилич и Додиг затвърдиха отличните впечатления, които оставят в играта си акто тандем през сезона. По-рано през годината двамата триумфираха срещу САЩ ( в състав Боб Брайън и Майк Брайън) и Франция (Пиер-Юг Ербер и Никола Маю). В същото време тандемът Дел Потро / Майер имаше точно ... нула победи! Днес те играха за втори път заедно и отново не успяха да се поздравят с успех.

Двубоят на двойки в „Арена Загреб” премина при изцяло футболна атмосфера, за която основно допринесоха темпераментните привърженици на Аржентина. Многократно съдията на стола трябваше да предупреждава запалянковците на „гаучисоте”, които трудно се удържаха на седалките си.

В първия сет на двубоя пробиви нямаше и логично се стигна до тайбрек, спечелен от Чилич и Додиг със 7:2 точки. С няколко нелепи грешки в дългия гейм се отличи Леонардо Майер. През втората част домакините пробиха за 2:1, но малко по-късно гостите върнаха брейка за 4:4. И този сет се реши в тайбрек, където Хърватия се наложи със 7:4 точки. И в този тайбрек вината може да бъде хвърлена върху Майер, който допусна двойна грешка в ключов момент. В третия сет домакините пробиха за 4:2, след което до края на срещата съхраниха аванса си.

„Благодарим за невероятната подкрепа. Без вас нямаше да спечелим. Тази победа е за вас”, каза в интервюто на корта Чилич. Благодарности към публиката изказа и неговият партньор Додиг, а двамата бяха бурно аплодирани от щастливите си сънародници, изпълнили и днес до краен предел „Арена Загреб”.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ НА ДВОЙКИ ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини