Дел Потро върна Аржентина в играта (снимки)



25-11-2016 22:40 | Tennis24.bg

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Загреб

Хуан Мартин дел Потро изравни резултата – 1:1 във финала между Хърватия и Аржентина за Купа „Дейвис”. Това стана факт, след като във втория мач на сингъл шампионът от US Open 2009 надви с 3:1 сета Иво Карлович, в отделните части 6:4, 6:7 (6), 6:3, 7:5. Двубоят се игра пред близо 14 000 зрители в „Арена Загреб” и продължи 3 часа и 19 минути.

По-рано през деня, в първия мач на единично, Марин Чилич се налижи с 3:2 сета над Федерико Делбонис. Равният резултат след първия ден прави съботният двубой на двойки с фундаментално значение за крайния изход на финала.

Дел Потро започна отлично двубоя и успя да пробие подаването на Карлович още в първия гейм, след което затвърди с лекота за 2:0. До края на сета аржентинецът дори не позволи на местния представител да мисли за точка за пробив и логично поведе в резултата – 6:4.

В първия гейм на втората част Карлович отново беше изправен до стената, но този път не позволи на Дел Потро да се възползва от една от двете открили се пред него точки за пробив. В последствие се стигна до тайбрек, в който аржентинецът поведе с 6:4, но пропусна два сетбола, след което отстъпи с 6:8 за радост на ентусиазираната публика. С късни пробиви в сетове 3 и 4 обаче всичко за домакините приключи и Аржентина успя да изравни резултата.

За Иво Карлович днешният двубой беше първи с екипа на Хърватия от 4 години насам.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОИТЕ В ПЕТЪК ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини