Дел Потро: Не сме фаворити



24-11-2016 06:46 | Tennis24.bg

Аржентина е аутсайдер във финала за Купа „Дейвис“, обяви звездата на тима Хуан Мартин Дел Потро. Южноамериканците ще се изправят срещу Хърватия за титлата, като мачовете ще се играят в Загреб Арена този уикенд. Сайтът Tennis24.bg ще има специален пратеник за мачовете в хърватската столица.

Световният номер 38 със сигурност ще излезе в първия мач на сингъл в петък. Той вероятно ще играе и на двойки в събота, както направи и в полуфинала срещу Великобританияпреди два месеца.

„В момента съм спокоен. С всеки изминал ден обаче ще ставам все по-нервен. Трябва да се справя с това. Сега обаче съм фокусиран само върху това да се подготвим добре“, каза Дел Потро.

Аржентинецът допълни: „Хърватите положиха огромни усилия да победят Франция в полуфиналите. Ние пък свършихме своята работа в Глазгоу. Но все пак мисля, че те имат малко предимство. Те са по-високо в световната ранглиста от нас – и на сингъл, и на двойки. Дори и пътят ни до финала беше различен. Всяка наша победа беше смятана за изненада. Те са фаворити и това ме успокоява“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини