Чилич: Невероятно е, че сме на финал у дома



23-11-2016 14:54 | Станко Димов

Преди 11 години Хърватия спечели за първи и единствен до момента път Купа „Дейвис”, след като победи с 3:2 във финала Словакия в Братислава. В края на тази седмица Марин Чилич и компания ще имат възможността да дублират успеха, този път пред родна публика, приемайки състава на Аржентина.

„Спечелването на Купа „Дейвис” през 2005 беше голямо постижение за нашия тим. Иван (Любичич) направи невероятен сезон, спечели 11 мача на единично в турнира, доста победи записа и Марио (Анчич). Години наред ние разполагахме с добър състав. Аз и Иво (Карлович) се справяхме добре, също както и Марио, когато не беше контузен”, коментира звездата на „шахматистите” Марин Чилич.

„През последните няколко години определено изградихме нов отбор. Борна (Чорич) се присъедини към нас, Иван (Додиг) играе добре на двойки в последните 4-5 години. За нас е голяма новина, че върнахме Иво Карлович отново в тима. Имахме труден жребий, в първите два кръга трябваше да играем далеч от дома. Точно затова е невероятно, че успяхме да се класираме за финал и се надявам да продължим с добрата игра и победите”, каза още шампионът от US Open 2014.

Готов за битки е и младокът Борна Чорич, който бе с основна заслуга при успеха с 3:2 победи над САЩ на четвъртфиналите в Портланд по-рано през сезона.

„За жалост пропуснах последните седмици от сезона заради контузия, но това е част от спорта. Сега съм здрав, през последните две седмици тренирах наистина много здраво и мисля, че съм готов”, каза Чорич.

Tennis24.bg ще има свой пратеник на финала в Загреб.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини