Тони Надал: 14 титли се печелят по-трудно с толкова травми



17-12-2014 18:52

Наставникът на Рафаел Надал - неговият чичо Тони Надал даде интересно интервю пред френския в. "Екип", в което направи анализ на изминалия сезон и коментира дългосрочните цели на своя възпитаник.

"Той не е участвал или е играл контузен в 11 от турнирите в Големия шлем през своята кариера. Федерер и Джокович никога не се пропускали такъв. По-трудно е да спечелиш 14 титли, когато си играл в по-малко състезания.

"Не завиждам на Федерер и Джокович, но мисля че Рафаел е физически по-неустойчив от тях. Дали е заради стила му? Разбира се, че не! Мога да си го представя в игра подобно на Федерер на 33(Рафа е на 28). Защо не? Това е въпрос на желание. Спомнете си, че според някои "експерти", Рафаел щеше да се откаже на 24-25 години и никога повече няма да спечели титла от Големия шлем или "Ролан Гарос"," коментира Тони Надал.

Треньорът е на мнение, че Рафа може да подобри рекорда на Федерер от 17 трофея в Големия шлем. "Ако Рафаел спре с 14, това ще бъде ок. Да си щастлив е по-важно от това да подобриш рекорд. Ще бъда ли изненадан, ако това се случи? Не. Мисля, че е възможно да спечели повече от 17. Но няма да е лесно."

Тони Надал отново коментира и избора на жена в ролята на капитан на Испания за Купа "Дейвис". "Когато избраха Гала Леон на поста, ме обвиниха че съм казал, че не искам Рафаел да играе за Купа "Дейвис" повече. Обвиниха ме, че съм шовинист и тем подобни.

"На света най-много обичам дъщеря ми. Мислите ли, че бих искал тя да има по-малко възможности от другите деца? Не! Но не искам и да има повече шансове просто, защото е жена. Живеем в свят на демагогия. Това, което казах е, че Гала никога не е говорила с Рафаел, Ферер, Лопес или Вердаско. Няма биографията на Моресмо или нейните познания. Треньорът трябва да е в съблекалнята, ако може да помогне. Виждал съм лицето на Рафаел преди финала на "Ролан Гарос" и колко уплашен бе той, супер нервен."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини