Нишикори може да спечели всеки един турнир от Шлема, убеден е Ченг



16-12-2014 19:58 | Станко Димов

Японецът Кей Нишикори може да спечели турнир от Големия шлем на всяка една настилка през сезон 2015. Това мнение изрази бившият №2 в света Майкъл Ченг, който в момента е треньор на най-добрия азиатски тенисист.
Ченг спечели единствената си титла от Шлема през 1989-а, когато е едва на 17.

През 2014-та пък Нишикори достигна до първия си Мейджър финал – US Open, а в спора за трофея отстъпи пред видимо по-свежия физически Марин Чилич. Към днешна дата 24-годишния японец е №5 в света.

„Със сигурност той ще има възможността да спечели титла от Шлема през следващия сезон, при това във всеки един от 4-те турнира. Няма съмнение в това. Не искам да кажа, че Кей ще спечели всички турнири от Шлема, би било глупаво да мисля подобно нещо, а и не това е целта ни, но определено ще има своите шансове. Предпочитам да вървим крачка по крачка напред, да се развиваме мач след мач”, коментира Ченг.

Той също така е категоричен, че за да спечели титла от Шлема, преди всичко Нишикори трябва да се опази от контузии. През кариерата си японецът често е страдал от физически проблеми, заради които години наред не можеше да разгърне потенциала си. През сезон 2014-а той се отказа на полуфиналите на „Мастърс 1000” турнира в Маями и на финала в Мадрид. В края на сезона на US Open обаче Нишикори записа няколко последователни впечатляващи 5-сетови победи, преди да загуби на финала. 

„Кей направи забележителен прогрес в този аспект от играта си. Вероятно това се видя най-добре на US Open. Едно от позитивните неща за него през сезона бе, че изигра много двубои, някои от които изключително тежки и натоварващи, а в същото време успя да се опази от контузии. Надявам се, че в бъдеще той ще продължи да подобрява физическото си състояние и все по-малко ще се притеснява от евентуални контузии.

Ако трябва да поставя една цел през нас за следващата година, то това ще бъде Кей да излезе на корта и да изиграе 95% от сезона без физически проблеми. Ако той се опази от сериозни контузии и има възможността да играе почти всяка седмица, то това ще бъде огромен плюс в неговата кариера и ще му помогне да развие допълнително играта си”, коментира Ченг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини