Конфликтите на 2014 - топ 10 (видео)



Конфликтите на 2014 - топ 10 (видео)
16-12-2014 19:14

Страстите на корта и през 2014-а бяха подобаващи, а често преминаваха и границата на добрия тон. Вижте подбор на най-напрегнатите конфликти през годината.

1. Фабио Фонини
Фабио Фонини редовно привличаше вниманието към себе си с невъздържаното си поведение на корта. От расистки обиди по време на мач в Хамбург до това, че показа среден пръст към публиката в Шанхай. Той бе глобен с $27,500 на Уимбълдън за счупени ракети и други нарушения. В Мадрид пък бе освиркан и дори си позволи да отправи заплахи към съдията Мохамед Лахиани.



2. Стан Вавринка и Мирка Федерер в Лондон
Вавринка се оплака на съдията на стола от поведението на съпругата на Роджър Федерер и начинът, по който тя подкрепя своя любим. Той се обърна към рефера като му обясни, че "тя е направила същото и на Уимбъдън", когато двамата се срещнаха в четвъртфиналите. От излъчени впоследствие тв повторения се чува женски глас, който се чува да казва думата "ревльо" по адрес на Вавринка. Ситуацията бе много обширно отразена от медиите по цял свят, тъй като седмица по-късно Федерер и Вавринка трябваше да играят за Швейцария във финала за Купа "Дейвис". Двамата обаче демонстрираха, че са изчистили недоразумението и спечелиха отборния трофей.

3. Анди Мъри в Маями
В двубоя си срещу Новак Джокович Мъри правилно се считаше за ощетен, след като сърбинът отигра воле от неговата половина на мрежата. Съдията обаче не прие това, а Джокович обясни, че не е знаел за въпросното правило.

 

4. Мария Шарапова в Синсинати
Рускинята допусна двойна грешка и загуби подаването си в третия сет, след което се обърна към съдията на мача й с Ана Иванович, "измерете й кръвното". Всичко това бе по повод искането на сръбкинята да й бъде измерено кръвното на корта по-рано. То не показа сръбкинята да има повишени показатели. Иванович обясни, че се чувства замаяна. В крайна сметка Ана спечели битката на бившите номер 1 след два спасени мачбола.

5. Серина Уилямс в Сингапур

Бясна на представянето си световната номер 1 счупи ракетата си в първия сет срещу Каролина Вожняцки. След мача дори американката нарече това си изпълнение "легендарно" заради зрелищността му.

 



6. Доналд Йънг на турнира от сериите "Чалънджър" в Талахаси
Не се вижда често някой да спори затова, че удар на съперника му не е бил в аут, а е попаднал в корта. Това направи американецът Доналд Йънг след свой ретур срещу Алекс Кузнецов. Впоследствие Йънг бе недоволен от решението на съдията да даде и първи сервис на опонента му и дори повика супервайзъра на корта.



7. Томаш Бердих на US Open
Чехът бе недоволен от решение на съдията и го попита дали не го е "напекло слънцето" и дали някога е държал ракета по време на мача му с Марин Чилич.



8. Сара Ерани в Синсинати

Ерани справедливо бе бясна на грешно решение на съдията, който посочи нейн сервис в аут. Тя се разгневи още повече, след като реферът пожела точката да се преиграе. "Ястребовото око" показа, че тя е права и сервисът й е в полето.  Ерани също така обясни, че ретурът е бил в аут и точката трябва да й бъде присъдена.



9. Беноа Пер на Уимбълдън

Французинът неколкократно изрази възмущението си от редица неща, които не му харесват в Лондон и че ще се "радва да си тръгне по-бързо". Година по-рано той счупи ракета в оградата на корта и че организаторите "най-много обичат да глобяват".

10. Каролина Вожняцки в Сингапур
При сетбол за Шарапова Вожняцки бе бясна на решение на съдията, който даде нейн сервис в аут. Тя бе загубила правото си да обжалва, но правилно твърдеше че топката е с много вътре.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини