Джокович спечели на един крак луд мач с Фриц



12-02-2021 15:26 | Tennis24.bg

Световният №1 Новак Джокович се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Австралия. В луд мач, сърбинът се наложи с 3:2 сета над Тейлър Фриц (САЩ), в отделните части 7:6 (1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2.

Истинско чудо е, че Джокович успя да завърши двубоя и да напусне корта като победител, след като в началото на третия сет сърбинът се контузи и в рамките на два сета игра почти на един крак. Във финалната част на двубоя сърбинът отново започна да се движи нормално и успя да пречупи младия си опонент.

Срещата ще се запомни и с друг куриозен момент, след като в 23:30 часа месно време публиката буквално беше изгонена от трибуните, тъй като в полунощ в Мелбърн влиза нов 5-дневен локдаун.

„Това е един от най-емоционалните моменти в кариерата ми. Невероятно щастлив съм от победата, особено при тези обстоятелства. За съжаление не мога да кажа нищо повече. Не знам какво е положението ми, ще видим. В един момент почти не можех да се движа. Можех само да изпълнявам сервис и затова се концентрирах в своите сервис-геймове. Не знам колко сериозно е положението, дано успея да продължа участието си в турнира. В началото на третия сет имаше един момент, в който бях пред дилема дали да се откажа или да продължа“, каза след срещата Джокович.

На осминафиналите Ноле ще играе срещу Милош Раонич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини