Тийм обърна Кириос и си гарантира дуел с Григор Димитров



12-02-2021 13:34 | Tennis24.bg

Доминик Тийм ще се изправи срещу Григор Димитров на осминафиналите на Australian Open. Дуелът стана факт, след като финалистът от миналата година спечели двубоя си от третия кръг срещу Ник Кириос с 3:2 сета, в отделните части 4:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:4.

Двубоят продължи близо 3 часа и половина и предложи множество емоции. В първите два сета Кириос игра на гребена на вълната и заслужено взе преднина в резултата.

В първия гейм на третия сет австралиецът имаше две точки за пробив, но не успя да се възползва, след което в ответния гейм за първи път в мача загуби подаването си. Някъде тук започна и големият обрат в срещата. Тийм взе третата част и повече не погледна назад, осъществявайки четвъртия си пълен обрат от 0:2 до 3:2 сета в кариерата си.

„След първите два сета започнах да мисля, че съм загубил мача. За първи път играя срещу Ник, при това на любимия му корт пред тази невероятна публика. Това със сигурност е едно от най-големите предизвикателства в нашия спорт“, коментира Тийм в интервюто на корта.

„Кириос е огромен играч, с много мощ. Мислех, че ще загубя, но успях да се преборя. От US Open знам, че няма невъзможни неща. Ако ме беше пробив в началото на третия сет, вероятно мачът приключваше. С течение на двубоя успях да придобия увереност“, добави австриецът.

В следващия кръг Тийм ще се изправи срещу Григор Димитров, който няма загубен сет от началото на турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини