Григор Димитров е на осминафинал след отказване



12-02-2021 06:17 | Tennis24.bg

Григор Димитров се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Австралия. Димитров не загуби нито един гейм в мача срещу световният №16 - Пабло Кареньо Буста.

Григор спечели с 6:0 първия сет, а при резултат 1:0 във втората част испанецът се оттегли заради стомашно неразположение.

Преди този мач Димитров елиминира в три сета Марин Чилич (Хърватия) и Алекс Болт (Австралия). В следващия кръг той ще се изправи срещу победителя от мача между миналогодишния финалист Доминик Тийм (Австрия) и скандалния австралиец Ник Кириос.

"Чувствах се перфектно. Очевидно беше, че той има някакъв проблем. Бих дал висока оценка на играта си, защото изиграх един чудесен първи сет. За мен това е важно, защото на такъв турнир е съществено да запазиш сили. Запазих концентрация, а първите сетове на такива турнири са много важни", заяви Димитров след срещата.

"Най-вероятно ще се върна на корта за 30-40 минути, по начина, по който ме гледа треньорът ми, това е сигурно. Ще премина през обичайните процедури. Очаквам с нетърпение следващия кръг", допълни българинът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини