Халеп си подпечата билет за осминафиналите



12-02-2021 13:02 | Tennis24.bg

Симона Халеп се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на Австралия. Поставената под номер 2 румънка елиминира 32-ата в схемата Вероника Кудемретова (Русия) с 6:1, 6:3 за 78 минути.

Халеп взе убедително първия сет, а във втората част на два пъти изоставаше с пробив, но успя да реализира обрат със серия от четири поредни гейма, за да триумфира. Кудерметова опита да бъде агресивна, но допусна 38 непредизвикани грешки срещу едва 12 на съперничката си, което повлия.

"Трудно е, когато играеш за първи път срещу някого. Знаех, че тя удря топката силно и плоско. Трябваше да се движа добре и да сервирам добре. Мисля, че подаването ми работеше доста добре в този мач. В подготовката работих специално върху началния ми удар, както и върху подобряването на силата на всичките ми удари. Това дава резултати. Кортът тук е много по-бърз в сравнение от миналата година, така че трябва и да се движа много бързо", каза Халеп.

За място на четвъртфиналите тя очаква победителката от двубоя между шампионката от "Ролан Гарос" Ига Швьонтек (Полша) и Фиона Феро (Франция).

"Не знам кой ще спечели, но няма да бъде лесно. Ига ме разгроми последния път на "Ролан Гарос", така че ще трябва да покажа много по-добър тенис, ако искам да спечеля", каза Халеп.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини