Федерацията по тенис е на челни места по брой регистрирани клубове



08-05-2020 17:11 | Tennis24.bg

66 са клубовете, които са регистрирани към родната федерация по тенис след влизането в сила на новия закон за спорта. Срокът за подаване на документи изтече през февруари и вече трети месец централите се опитват да сложат ред в членовете си.

Според разпоредбите, всеки клуб, който не бъде вписан в регистъра към Министерството на младежта и спорта, губи правата си да участва в състезания, както и правото да гласува на общи събрания.

Документи обаче пристигат все още, като се обработват всеки ден. Най-вече става въпрос за такива, които имат грешки, пише "24 часа". Една от целите на закона бе да се изчистят т.нар. кухи клубове, които през последните години се правят единствено за да получават средства и да участват в общи събрания.

84 федерации са получили вече безсрочен лиценз, както повелява новият закон.

Напълно очаквано, най-голямата спортна федерация в България остава Футболният съюз, където към 4 май са одобрени 280 клуба.

Леката атлетика има 129 клуба, което я прави втора след футбола. Единствената друга централа, която е с над 100 клуба, е тази по волейбол, където членовете са 107.

След тях се нареждат борбата с 93, 87 са в баскетбола, 83 в тениса на маса, 71 - в плуването, 66 - в тениса на корт, 65 в художествената гимнастика и 62 в бокса.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини