БФТ: Имаме изготвена програма и календар за тенис сезона



03-05-2020 13:11 | Tennis24.bg

Съобщение на пресслужбата на БФТ по повод извънредния брифинг и разрешаването от новата седмица на практикуване на индивидуалните спортове на открито:

"Премиерът на България Бойко Борисов, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и Националният оперативен щаб на извънреден брифинг в Министерски съвет обявиха дългоочакваната новина – разрешава се от новата седмица практикуването на индивидуалните спортове на открито и се отварят тенис кортовете при спазване на съответната дисциплина и необходими противоепидемични мерки!
 
Честито на всички тенис клубове, професионалисти и любители! След 6 седмици ежедневна работа и диалог с различни институции, БФТ се радва, че отново може да се върнем към тренировките на любимия ни спорт.

От началото на извънредното положение до днес кризисният щаб към БФТ бе в диалог с ММС, десетки специалисти, ITF, Tennis Europe и лицензираните тенис клубове в страната. БФТ има изготвени по европейски стандарт набор противоепидемични мерки, които ще трябва да се спазват на корта и при тренировките. БФТ предлага и всеки тенис клуб да назначи „Отговорник за прилагане на хигиенни и противоепидемични мерки, свързани с COVID-19 епидемията". В клубовете, които разполагат с административен директор - той ще изпълнява тази роля, а в по-малките клубове - това ще е главният треньор на клуба.

Клубовете в страната вече бяха запознати с въпросните мерки при проведените разговори с представители на УС, но до края на деня ще ги получат официално. БФТ е готова и с изготвена програма както и календар за тенис сезона, които вече също са представени пред клубовете, а скоро и ще бъдат официализирани".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини