БФТ към клубовете: Нека бъдем отговорни, да спазваме мерките и да се наслаждаваме на тениса03-05-2020 21:03 | Tennis24.bg

„След като обединихме усилия и постигнахме най-важното решение за спорта ни – провеждане на тренировки на открити кортове, сега е време да бъдем отговорни, да спазваме дисциплина и контрол, всички противоепидемични мерки и да се наслаждаваме на любимия ни спорт. Екипът на Българска федерация по тенис вече представи пред клубовете, Министерство на здравеопазването и Министерство на младежта и спорта изготвените свои Правила за провеждане на тренировки на открито в условията на COVID-19 епидемия, които стриктно трябва да се спазват, а вече са съобразени и с мерките, които наложи Министерство на здравеопазването спрямо индивидуалните спортове на открито". Това коментира вицепрезидентът на БФТ д-р Георги Крумов след извънредния брифинг на премиера на България Бойко Борисов, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и Националния оперативен щаб.
 
След издаването на Заповед №ЗА-01-249 от 3 май 2020 г. на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, с която се изменят предходни заповеди на МЗ и се "допуска упражняването на индивидуален спорт на открито (в т.ч тенис, колоездене, лека атлетика, голф и др.), при спазване на дистанция от най-малко 2,5 метра между отделните спортуващи и на всички противоепидемични мерки", БФТ потвърждава , че вече изготвените от федерацията Правила за провеждане на тренировки по тенис на открито на територията на клубовете членове на БФТ, с които са запознати МЗ и ММС са в синхрон с мерките на българското правителство и следват редица успешно възприети мерки в редица други европейски държави, както и препоръките на Международната тенис федерация (ITF) за възстановяване на тренировъчна и състезателна дейност по тенис. Мерките и условията за провеждане на тренировъчна дейност на територията на тенис кортове – членове на БФТ може да откриете на интернет страницата на БФТ.

Екипът на БФТ остава на разположение за отговори на всякакви въпроси от страна на лицензираните тенис клубове за всички противоепидемични мерки за провеждане на тренировки на кортове на открито посредством електронна поща.

_____
 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини