Националният тенис център отваря врати за посетители във вторник



04-05-2020 17:04 | Tennis24.bg

Националният тенис център, който се намира в Борисовата градина в София, официално ще отвори врати отново във вторник. Това каза пред Tennis24.bg управителят на най-голямата тенис база в страната Георги Дончев.

„Днес е ден за подготовка и последни приготовления. Официално тенис центърът ще бъде достъпен за посетители от утре (вторник, 05.05.). Изпълнили сме стриктно изискванията за безопасност и очакваме с нетърпение всички деца, възрастни, любители и професионалисти, които ще изберат да тренират на нашата база“, каза Дончев.


Извънредното положението и седмиците на физическа изолация засилиха апетита за тенис на привържениците на този спорт. Дончев обаче апелира желаещите да играят да спазват наложените правила и да си направят предварителна резервация за конкретен ден и час.


„Националният тенис център от години има изработена резервационна система (ВИЖ ТУК), която функционира отлично. Освен онлайн, резервация на корт може да бъде направена и по телефона. На БНТЦ ще бъдат допускани само тези, които са с предварително направени резервации. Хората са гладни за спорт, имаме десетки резервации в рамките на днешния ден“.


Дончев напомни, че желаещите да играят тенис трябва да идват в облекло, подходящо директно за игра, защото съблекалните на тенис центъра остават затворени.


„Разполагаме с 13 корта, на 10 от които има осветление. При хубаво време при нас тенис може да се играе до късно вечерта - 22:00, 23:00 часа“, коментира управителят на БНТЦ.


„Детските групи остават забранени, но индивидуалните обучения с треньор са позволени. Сезонът тепърва започва и ако ситуацията позволява ще имаме предостатъчно време да се насладим на тенис играта“, добави Дончев. Той сподели също, че очаква в следващите дни от отличните условия на тенис центъра да се възползват и някои от националните ни състезатели при мъжете и дамите.


ПРАВИЛА ЗА УСЛОВИЯТА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТРЕНИРОВЪЧНА ДЕЙНОСТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ТЕНИС КЛУБОВЕТЕ – ЧЛЕНОВЕ НА БФТ В УСЛОВИЯТА НА COVID-19 ЕПИДЕМИЯ!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини