Пенета на полуфинал след рекордно бърза победа



18-02-2011 20:46 | Станко Димов

Флавия Пенета е последната полуфиналистка на силния турнир за жени в Дубай. 11-ата в схемата италианка не срещна никаква съпротива в мача си с Алиса Клейбанова (Русия, 15) и я победи с категоричното 6:2, 6:0.

 

Интригата в срещата се задържа в първите 4 гейма, в които нямаше пробиви. След това Пенета влезе в брутална серия, спечели 10 поредни гейма, с което и мача след само 49 минути игра. Това бе и бързата победа от началото на турнира.

 

Италианката показа, че се намира в страхотна форма и отправи повече от сериозно предизвикателство към Светлана Кузнецова, която ще бъде следващото и препятствие в Дубай.


"Винаги е много трудно да излезеш на корта срещу добър приятел", сподели Пенета след експресната си победа. "С Алиса Клейбанова прекарваме доста време двете. Често се подготвяме заедно за участията по турнирите. Наистина съжалявам за нея", сподели Пенета.


"Разбира се, няма как да не бъда доволна от играта ми. Знаех, че Алиса има силен начален удар, но за мое щастие ретурите ми се получаваха отлично. Това я изнерви и тя започна често да греши. Щастлива съм, защото за първи път в кариерата си стигам до полуфинал тук".


Относно утрешния си двубоя с Кузнецова италианката бе категорична: "Винаги губя от нея! Затова излизам без напрежение - нямам какво да губя". 


Вторият полуфинал в турнира противопоставя Каролина Вожняцки (Дания, 1) и Йелена Янкович (Сърбия, 6).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини