Вожняцки отново номер 1 в света



18-02-2011 13:11 | Станко Димов

Каролина Вожняцки отново ще оглави ранглистата на световната тенис асоциация WTA. Датчанката си гарантира място на полуфинал на силния турнир в Дубай, след като не остави никакъв шанс на Шахар Пеер - 6:2, 6:4. 

 

Така в отсъствието на шампионката от Australian Open Ким Клайстерс, Вожняцки ще спечели необходимия брой точки, за да излезе начело на ранглистата. В понеделник тя ще стартира своята 19-а седмица като №1.


В слънчев Дубай Каролина показва страхотна форма. До момента тя няма загубен сет, като е позволила на опонентките си да й да вземат едва 13 гейма!

"Много съм доволна от играта си в момента. Много е трудно някой да ме победи. Щастлива съм с представянето си. Дано се задържа по-дълго на първото място," коментира Вожняцки.


Съперничката на датската принцеса на полуфиналите в Дубай ще бъде Йелена Янкович (Сърбия, 6), която се наложи след три часа битка над Саманта Стосър с 6:4, 5:7, 7:6(4).

Изключително интересно е, че Йелена Янкович води с 4:0 в мачовете срещу Вожняцки до момента. Двете се срещнаха във финала на силния турнир в Индиън Уелс преди година, когато сръбкинята спечели с 6:2, 6:4.


По-късно тази вечер са и другите два 1/4-финала в турнира. В единия Агниешка Радванска (Полша, 8) среща Светлана Кузнецова (Русия, 16), а в другия на корта ще спорят Флавия Пенета (Италия, 11) и Алиса Клейбанова (Русия, 15).


Турнирът в Дубай е с награден фонд малко над 2 милиона долара.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини