Кузнецова отмъсти на Скиавоне, Клейбанова разби Звонарьова



17-02-2011 13:17 | Станко Димов

Вера Звонарьова напусна турнира в Дубай. Поставената под номер 2 в основната схема рускиня отстъпи с категоричното 3:6, 2:6 пред сънародничката си Алиса Клейбанова.

 

Мачът между двете продължи час и половина, а 22-годишната московчанка записа една от най-престижните победи в кариерата си. В спор за място на полуфинал Клейбанова ще се изправи срещу  Флавия Пенета (Италия, 11).

"Това не бе моят ден. Играх много слабо. Алиса е добър състезател и не ми бе лесно, сега трябва да анализирам това поражение," коментира Звонарьова.

"Знаех че мога да я победя и излязох тъкмо с тази настройка. Най-голямото предимство бе, че кортът е бърз и приляга на стила ми," заяви пък Клейбанова.


В другия най-любопитен мач от програмата на турнира Светлана Кузнецова отмъсти на Франческа Скиавоне за драматичната загуба на Australian Open, като я победи с 1:6, 6:0, 7:5.  Италианката отново спаси шест мачбола, но в крайна сметка не успя да вкара срещата в решителен тайбрек.

"Дори след 1:6 в първия сет, знаех че имам шанс да я победя, тъй като кортовете тук са много бързи. Боли ме от загубата на Australin Open, но има и такива днес. Днес спечелих аз," заяви Кузнецова.


Победа в мача си от III кръг записа и австралийката Саманта Стосър. Четвъртата в схемата се наложи с 6:3, 6:4 над Пати Шнидер (Швейцария). На 1/4-финалите 

 

Сред най-добрите 8 в турнира се класира и Агниешка Радванска, която се справи в два сета с нисичката французойка Марион Бартоли - 6:3, 6:2.


Турнирът в Дубай е от категория - Premier. Наградният фонд е малко над 2 милиона долара.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини