Григор Димитров: Тръпки ме побиваха!



Григор Димитров: Тръпки ме побиваха!
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
09-02-2017 22:04 | Tennis24.bg

Пресконференция на Григор Димитров след победата с 2:1 сета над Йежи Янович:

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА ВИЖТЕ ТУК!

- Успя ли българската публика да ти помогне в този мач?
- Не беше лесен мач. Както казах още на корта тази победа е за цялата публика. Не е лесно да играеш срещу такъв играч. Особено за първи мач. Знаех какво мога да очаквам от него, но не очаквах да сервира толкова добре. Това беше един от най-тежките мачове с играч, който сервира така. Щастлив съм от победата. Вече съм в турнира. Няма връщане назад.

- Стъписа ли се в началото на мача от толкова публика?
- Не, мисля, че вината си беше изцяло моя. Направих две непредизвикани грешки, двойна грешка. Много лош гейм. Преди година и половина играх демонстративен мач с Гаел Монфис тук винаги се опитвам преди мачове да си представям същата атмосфера и все пак да се наслаждавам не само на това, че съм в България, но и да се наслаждавам на играта, на тениса.

- Това, че Янович игра един мач в повече помогна ли му, като ритъм?
- Мисля, че той игра добре в целия мач. Да, може би му е помогнало. Той знаеше някои от тънките моменти на корта. Имаше две-три топки, които не отскочиха добре, но той беше там. Когато си играч от световна класа, винаги усещаш корта след първия мач по-добре. Виждаш как да играеш. Но се справих добре.

- Смяташ ли, че днес победи с финес?
- Всеки може да сервира с над 200 км/ч. но понякога си задаваш въпроса какъв е смисълът. Можеш да си по-деликатен, да спестиш малко сила, да имаш по-добра тактика. Тези неща помагат. Но при брейк-пойнта при 3:2…тази топка ми спечели мача.

- Играл си срещу Роджър Федерер в Базел, как би сравнил атмосферата в двете зали?
- Тук стадионът е по-голям. Играл съм такива мачове. Децибелите тук бяха повече със сигурност. Няма как да обясня чувството като играч, когато влезеш на корта. По едно време даже тръпки ме побиваха. Когато всички крещяха и викаха. Днес може би беше един от най-приятните мачове, които съм играл. Със сигурност бях под напрежение. Но съм доволен, че успях да спечеля мач.

- Как се чувстваш физически и с каква нагласа гледаш за неделя?
- Неделя? Утре е петък (смее се). За неделя гледам…Много гледам за неделя. Неделя е любимият ми ден да играя. Утре е петък, така че се фокусирам за тежък мач срещу Троицки. Не си спомням да сме играли лек мач с него. В момента изцяло гледам мач за мач. Днес също беше така. Очаквах да играе по този мач. Всеки, който застане срещу теб се опитва да даде максимума, защото знае, че това е стандартът, за да те победи. Това те кара да поддържаш по-високо ниво, да си по-сериозен, да си по-дисциплиниран. Това са важните неща.

- Беше ли прав Янович да се сърди на публиката за освиркванията?
- Всичко е в играта. И аз съм играл в такива мачове – четвъртфинала срещу Анди Мъри на Уимбълдън…всичко е в играта. С него се познаваме от дълго време. Където и да сме играли се е случвало. Мачовете от Дейвис Къп също протичат по този начин. Трябва да си готов, изцяло да се фокусираш върху себе си, върху играта и противника си.

- Ще направиш ли тактически промени в играта си срещу Троицки?
- Цялата тактика трябва да се промени. Съвсем различен играч е. в момента много много не мисля за това. Ще си играя моята игра, да атакувам мрежата, да съм на мрежата. Искам да бъда ефективен със всеки един удар, а не просто да се стремя да вкарвам топката и да чакам грешка на противника. Искам да съм агресивен.

- Извън тениса – в Австралия се появи едно клипче, на което пееш. Да очакваме ли в България да се появи такова клипче, репетираш ли?
- Може би в неделя, гледам за неделя. В неделя, ако всичко върви добре, може да измислим нещо.

- Кое беше най-големият ти проблем в този мач?
- Никога не е лесно. В който и да е мач. В Австралия първите ми мачове не бяха много много на ниво. Първият му сервис не падна под 220. Имаше добър процент. При първия му сервис се опитвах до стоя назад, или да излизам напред. Търсиш, докато намериш пролука и започваш да градиш от там. Всичко става в течение на мача.

- Ще има ли жалост към Троицки утре, на рождения му ден?
- Ще му честитя преди мача. После… Има един победител.

- Балканското дерби ще бъде изгледано от Лепа Брена…
- Може да изпее нещо тогава.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини