Троицки очаква Григор на четвъртфиналите



09-02-2017 15:49 | Станко Димов

Поставеният под №9 в основната схема Виктор Троицки си осигури място на четвъртфиналите на Garanti Koza Sofia Open. Сърбинът, миналогодишен финалист в надпреварата, имаше изключително тежък двубой срещу Робин Хаасе, в който успя да се наложи с 2:6, 6:4, 7:6 (3) след близо два часа игра в „Арена Армеец”.

В спор за място на полуфиналите Троицки ще срещне Григор Димитров.

В първия сет Хаасе сервира на високо ниво и не остави никакви шансове на опонента си. Холандецът спечели 11 от 11 изиграни точки след вкаран първи сервис, като за целия сет загуби общо 3 разигравания при свой начален удар.

От другата страна на мрежата Троицки далеч не беше толкова убедителен и след като се пропука на два пъти сетът приключи – 6:2 за Хаасе.

През втората част Троицки успя веднъж да пробие подаването на съперника си, което се оказа достатъчно да изравни резултата – 2:6, 6:4.

Във финалната трета част сърбинът започна с брейк, който не успя да задържи дълго. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Троицки поведе с 6:1 точки и реализира третия си мачбол.

 

„Миналата година дойдох тук по-рано, започнах мачовете по-късно. Приспособих се малко по-добре към условията. Тази година всичко е по-бързо. София е по-високо от останалите градове, в които има турнири. Определено надморската височина е по-голяма от Ниш, където играх последно. Условията са по-бързи от нормалното. Затова и топките летят по-различно, сервисът е много важен. Но помня, че миналата година си починах и успях да играя добре. Мисля, че ще свикна. Днес и съперникът ми беше по-добър, по-опитен. Той обича да играе на закрито, а също и на високо. Ако искам да продължа напред, трябва да играя по-добре“, коментира Троицки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини