Алекс Лазаров пред Tennis24.bg: Благодарен съм на Григор



06-02-2017 22:26 | Станко Димов

Александър Лазаров записа дебют в основна схема на АТР 250 турнир. 19-годишният българин отстъпи с 0:2 сета (6:7, 2:6) пред Раду Албот в мач от първи кръг на Garanti Koza Sofia Open. След срещата Лазаров сподели какво не му е достигнали, за да се справи с представителя на Молдова. Специално за Tennis24.bg Алекс говори и за съвместната тренировка с Григор Димитров, която определи като „незабравим момент”.  

„Започнах доста добре. За съжаление се поддадох на напрежението в най-важните моменти. Доста съм разочарован. Но съм благодарен на организаторите за предоставената възможност да участвам направо в основната схема на турнира. Мисля, че знам над какво трябва да работя тази година и се надявам другия път резултатът да бъде различен. Трябва да работя над постоянството си и нервите.

Усещането е различно – много хора дойдоха да ме подкрепят. Бях притеснен в първия сет, въпреки че играта ми вървеше. Но ако се чувствам по-стабилен, няма да има толкова напрежение. Ключовият момент беше при 5:5, когато имах възможност да го пробия отново. Той успя да се върне добре след моя ретур. След това в тайбрека започна да играе много по-силно“, коментира Лазаров.

Той показа амбиции и самочувствие, като сподели, че усеща, че не е далеч от уменията на Топ 100 играчите. „Не очаквах да има толкова много шансове. За първи път участвам в основна схема на толкова голям турнир. Хареса ми, че бях равностоен с него днес“, каза Лазаров.

В събота той проведе и съвместна тренировка с голямата звезда на българския тенис Григор Димитров. „Нивото е съвсем различно. Благодаря му, че отдели време от натоварената си програма. Ще запомня за винаги това преживяване. Питах го за това как се справя с напрежението. Отговорът му беше, че трябва да се фокусирам точка за точка, да играя и да се наслаждавам на играта“, сподели Александър.

В момента младокът си търси академия в чужбина, където да се подготвя и да тренира през годината. В плановете му влизат участия в турнири от сериите Челънджър. „А защо не и още някой турнир от това ниво“, пожела си софиянец.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини