ВИДЕО: Вавринка триумфира на Australian Open!



26-01-2014 14:55

Световният номер 8 Станислас Вавринка триумфира с първата си титла от Големия шлем. Това стана на Откритото първенство на Австралия, а във финалния двубой той се наложи над световния номер 1 Рафаел Надал след 6:3, 6:2, 3:6, 6:3.

С този си успех Вавринка за първи път в кариерата си ще се изкачи до трето място в ранглистата. Той става и 36-ият играч, който печели първата си титла от такава категория още в дебютния си финал.

По пътя си към успеха той детронира шампиона от 2013-а Новак Джокович, след това Томаш Бердих в полуфиналите, а днес и световния номер 1 Надал. Така Вавринка стана първият играч след Серхи Бругера през 1993-а на "Ролан Гарос", който успява да победи поставените под номер 1 и 2 в хода на такъв турнир.

От началото на сезона Вавринка няма поражение като спечели и титлата на АТР турнира в Ченай в първата седмица от годината.

СНИМКИ ОТ ФИНАЛА В МЕЛБЪРН

В първия сет от битката Вавринка успя да пробие Рафа в четвъртия гейм. Малко по-късно при 5:3, сервирайки за сета Стан се озова в ситуация 0:40, но успя по впечатляващ начин да обърне и да затвори в своя полза след 37 минути игра.

Окрилен от силния си старт Вавринка проби Надал в първия гейм от втората част. Малко по-късно Рафа поиска лекарска помощ и дори се прибра в съблекалнята заедно с физиотерапевта. От своя страна Вавринка не остана доволен от забавянето на играта и дори се оплака на главния съдия.

В третата част Надал започна по-силно и успя да пробие своя съперник, за да поведе убедително с 4:1. Вавринка допусна множество грешки и така и до края на сета не успя да се противопостави на Рафа.

Все пак Вавринка не се пречупи и продължи да поставя под напрежение Надал. В четвъртия сет той първи успя да пробие за 4:2. Веднага след това обаче допусна да се стигне до 0:40 на негов сервис и малко по-късно Надал изравни пробивите. Вавринка обаче не се пречупи в този момент и заслужи титлата, печелейки останалите три гейма от този сет.


 




 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини