Stan The Man



23-01-2014 14:18 | Станко Димов

Станислас Вавринка се класира за първи път в кариерата си на финал на турнир от Големия шлем. Това стана факт, след като швейцарецът надви с 3:1 сета Томаш Бердих на полуфиналите на Australian Open. В отделните части – 6:3, 6:7 (1), 7:6 (3), 7:6 (4) след повече от 3:30 часа игра.

„Не знам какво да кажа, нямам думи. Чувството е невероятно. Толкова съм щастлив, че ще бъда на финал в Шлема за първи път. Всеки ден тренирам здраво и изведнъж всичко се случи. Много съм щастлив”, бяха първите думи на Вавринка след успеха.
„Ще бъде невероятно, ако на финала играя с Федерер. С него се чухме снощи. За мен той е най-великият за всички времена”, каза още Stan The Man.

В двубоят между Вавринка и Бердих имаше само един пробив! Той дойде в първия сет и бе напълно достатъчен на швейцареца да поведе в резултата. Следващите 3 сета бяха решени от тайбрек. В първия случай успехът бе за Бердих, но в следващите два Вавринка се наложи и си подпечата дебютно участие на финал.

Съперникът на Вавринка в двубоя за титлата ще бъде определен в петък от срещата Рафаел Надал – Роджър Федерер. До момента швейцарецът има 25 двубоя срещу Рафа и Роджър и само един успех (над Федерер). Статистиката му срещу Надал е 0:12.

Вавринка е едва вторият швейцарец, който достига до финал в турнир от Големия шлем. Другият разбира се е Роджър Федерер, който в кариерата си до момента има участие на 24 финала. При дамите единствената швейцарка с участие на финал в Шлема е Мартина Хингис (12 пъти).

Вавринка достига до първия си финал в Шлема при своето 36-о участие. Само Давид Ферер е имал нужда от повече, за да го направи – 42 участия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини