Шампионът: Не знам дали е реалност, ще видя утре сутрин



26-01-2014 13:34 | Станко Димов

Станислас Вавринка спечели своята първа титла от Големия шлем, след като на финала на Australian Open надви с 3:1 сета Рафаел Надал. След срещата швейцарецът сподели, че за него турнирът в Мелбърн е най-добре организираният турнир в целия календар. Вавринка поздрави и финалиста Рафа, когото определи за страхотен човек и спортсмен. Ето какво каза Вавринка на церемонията след връчването на трофея:

„Рафа си ти великолепен приятел, човек, шампион. Върна се като №1 в световната ранглиста, поздравления за твоя отбор, вие сте много добре настроение към всички други момчета, винаги е приятно да си около вас. Поздравления към спонсорите, че правят този турнир възможен. За мен това е най-добрия турнир от Големия шлем за всички времена. Миналата година имах луд мач, доста плаках след двубоя, загубих го.

Все още не знам дали е мечта или не (спечелената титла), ще видим утре сутринта. Благодаря на Крейг, мисля, че Рафа го каза най-добре – ти си най-добрият турнирен директор, ти ни караш да се чувстваме отлично, имаме всичко, което искаме. Това е най-добре организираният турнир от Шлема, поздравления за свършената работа.

Поздравления разбира се за моя отбор. Разбира се липсват ми някои хора – красивата ми съпруга и дъщеря ми, след два дни ще бъда при вас. Благодаря и на публиката, много ми помогнахте в тежките битки през тези 2 седмици. Благодаря ви много, ще се видим след 12 месеца”.

СНИМКИ ОТ ФИНАЛА В МЕЛБЪРН

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини