Григор Димитров – Дуди Села 6:1, 6:2, 6:2 (гейм по гейм)



29-08-2014 11:50 | Станко Димов

Григор Димитров надигра Дуди Села в двубой от втори кръг на US Open с 6:1, 6:2, 6:2 за точно час и половина игра. Това бе негова трета победа от четири срещи с този съперник.

Така Димитров се класира за трети кръг в Ню Йорк, където ще премери сили с Давид Гофен (Белгия) или Жоао Соуса (Португалия, №32).

КОМЕНТАР НА МАЧА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ, Григор сервира първи:

1:0 - Села спечели прекрасно първо разиграване, което завърши на мрежата. След това българинът пласира няколко добри сервиса и успя да затвори в своя полза.

2:0 - Димитров взе инициативата в първите точки и доминираше на корта, за да поведе заслужено с 30:0. Израелецът допусна неприятна непредизвикана грешка и изостана с 15:40, което значеше две точки за пробив. Първата той отрази с печеливш удар, но при втората бе надигран на мрежата. Пробивът е факт.

3:0 -
Преднината е затвърдена. Гришо започна неуверено и допусна грешка, след която изостана 15:30. След това обаче уверено обърна в своя полза, а при геймбола завърши с печеливш от форхенд.

4:0 - Григор е господар на корта и тотално доминира. Той поведе 40:0, след като Села не го затрудни с началния си удар и бързо успя да вземе предимство в разиграванията си с форхенда. Израелецът обаче отговори подобаващо. Спаси мигновено и трите опасности мигновено. Гришо дочака четвърти пореден шанс след гръмотевичен форхенд по правата, а Села се предаде с двойна грешка.

5:0 - Села продължи да се бори за всяка точка и спечели аванс 40:0 подпомогнат и от поредица грешки на българина. Майсторско сервиране измъкна най-добрия ни състезател, който спаси трите възможности за пробив - 40:40. Нова необяснима грешка на мрежата обаче доведе до предимство за Села, който обаче не се възползва, бъркайки елементарно воле! Димитров все пак печели и продължава серията си.

5:1 - Отлично за Дуди Села. Той затваря на нула с много майсторски изпълнения. Публиката го награждава с аплодисменти за първия му спечелен гейм.

6:1 - Без проблеми Гришо затваря първия сет за само 28 минути игра. Много добро сервиране за него и той не остави особени шансове на съперника си.

ВТОРИ СЕТ, Села сервира първи:

0:1 - Пробив за българина и на старта на втората част! Села поведе уверено в първите две точки, но Григор обърна в своя полза. Той спечели и впечатляваща размяна на мрежата, след която бе аплодиран от публиката на корта.

1:1
- Села пласира страхотен минаващ удар, а след това Гришо сбърка и воле, за да се озове в положение 15:40. Той отрази първата възможност, но при втората направи двойна грешка и Села връща пробива!

1:2 -
Нищо ново. Села не сервира добре, а се стреми да бъде максимално агресивен след това, което води до поредица непредизвикани грешки. Григор спечели аванс 40:0 и взе втората точка за пробив в своя полза благодарение на прекрасно разиграване, в което премина от защита в атака и дочака грешка.

* В този момент Дуди Села поиска намеса на физиотерапевт заради проблем в десния крак.

1:3 - Авансът е затвърден. Без особени затруднения Гришо печели подаването си след паузата.

2:3 - Гришо реализира чудовищен ретур за 15:15, но след това допусна няколко грешки, с които подпомогна съперника си. Села се задържа в резултата.

2:4 - Без проблеми гейм в полза на българина. Добри сервиси не оставиха шанс на опонента му.

2:5 - Грешките в играта на Села се множат и той бързо изостава с 0:40. Той обаче намира първия си сервис и много бързо парира опасността, изравнявайки 40:40. Димитров пласира добър минаващ, след който Села прати топката в аут. Четвъртият си шанс Гришо също пропусна, но при петия бе възнаграден. Точно един час на корта.

2:6 - Никакви затруднения за Григор. Той затваря безпроблемно и втората част.

ТРЕТИ СЕТ, Села сервира първи:

0:1 - Двойна и непредизвикана грешка доведоха Села до ситуация 15:30, а Гришо се възползва като след това го наказа и в четвъртото разиграване. Още първата точка за пробив е реализирана и за начало на третия сет.

0:2 - Гейм на нула. Майсторско сервиране за Димитров, който реализира и един впечатляващ печеливш от форхенд.

1:2 - Села убедително поведе 40:0. След това Гришо все пак спечели една точка благодарение на чудесна къса топка.

1:3 - На 15 затваря българинът. Той сервира много разумно и не оставя шанс на опонента си.

1:4 - Григор е безпощаден. Раздава се максимално за всяка точка и не оставя шанс на съперника. Той пробива пак на 15 и само на два гейма от следващата фаза.

1:5 - И отново гейм за световния номер 7. И пак на нула. Двубоят се доиграва.

2:5 - Отново и двамата правят предимно грешки, знаейки крайния изход. Села все пак печели и заставя Григор да сервира за мача.

2:6 - Гейм, сет и мач! ДимиЕкспрес успешно продължава в трети кръг на Откритото първенство на САЩ. Никакви проблеми за българина през целия мач, а той довършва битката и с гейм на нула.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини