Григор Димитров: Това е само началото



28-08-2014 11:25 | Станко Димов

Григор Димитров записа първата си победа в основна схема на US Open. В първия си двубой от турнира българинът надви с категоричното 3:0 сета участващия с „уайлд кард” Райън Харисън. След успеха Гришо даде кратко интервю за онлайн изданието Tennis World. Ето какво сподели българинът:

Как се чувстваш, след като спечели за първи път мач на US Open?
Щастлив съм разбира се, това е сред любимите ми турнири. Този път дойдох по-подготвен, с повече изиграни двубои, което ми помогна за увереността. В сравнение с миналата година сега съм различен играч, без съмнение. За мен това е само началото. Доволен съм от победата, но сега продължавам да гледам напред в турнира.

Наслаждаваш ли се да играеш в Ню Йорк?
Ню Йорк е специално място. Много неща се случват тук. За някои това е доста разсейващо, за други е вдъхновяващо. Аз мисля, че се справям добре.

Днес наистина игра много добре. Какъв беше ключът в твоята игра?
Сервисът, най-голямото ми оръжие, днес беше на много добро ниво. Както и движението по корта. Като цяло направих добър мач.

След години доминация на Топ 4, сега млади момчета като теб и Милош Раонич пробиват все по-напред. Мислиш ли, че е дошло време за смяна на караула?
Хората говорят за „новата генерация”, но истината е, че ние не сме чак толкова млади. Средната възраст на Топ 10 в момента е 27/28 години. Повечето момчета са много опитни, но ние също успяваме да пробием сред тях. Всичко е в нашите ръце.

През последните дни няколко тенисисти получиха крампове по време на двубоите си. Как се подготвяш, за да избегнеш подобно нещо да се случи и на теб?
Аз също съм страдал много от крампове. Неприятно е, защото те идват в непредвидим момент. Някой път когато е слънчево, друг път когато има вятър или е влажно. Кой знае?! За да избегнеш крампове, физическата ти подготовка трябва да бъде на най-високо ниво. Също така е важно и да мислиш позитивно. Крамповете понякога идват и от главата. Ако преди да излезеш на корта провериш температурата и видиш, че ще бъде над 30 градуса си мислиш: „ще бъде горещо”. Проблемите ти ще започнат още тогава”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини