Фантастичен Григор Димитров!



29-08-2014 21:06 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за трети кръг на Откритото първенство на САЩ! 23-годишният българин се наложи с 3:0 сета над Дуди Села (Израел), в отделните части 6:1, 6:2, 6:2 за по-малко от час и половина игра!

Това беше втора поредна чиста победа на Гришо, който продължава напред без загубен сет! В следващата фаза Гришо ще се изправи срещу 56-ия в света Давид Гофен от Франция. Българинът е спечелил убедително и трите двубоя с този съперник, които са били през 2010-а в турнири от категорията "Фючърс" и "Чалънджър".

Срещата днес започна по перфектен начин за Григор Димитров, който осъществи два ранни пробива и след 21 минути игра вече водеше в резултата с 5:0! В последствие българинът успя да затвори сета с 6:1.

Втората част започна с 3 разменени пробива, след които Дуди Села поиска медицинска пауза. Проблемът при него бе с пръстите на дясната ръка. Все пак Села продължи срещата, а в ответният гейм Григор стана първият, който печели подаването си в сета – 3:1. Малко по-късно българинът нанесе втория си удар и проби за 5:2, след което безпроблемно затвори и втория и втората част.

Григор Димитров спази традицията и започна с пробив и в третия сет, с което доуби и без това почти несъществуващата интрига. До края Гришо не поднесе изненади и без особени проблеми подпечата мястото си в трети кръг!

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини