Явор Геронтиев пред Tennis24.bg: Григор намали евтините грешки



21-01-2014 10:44 | Станко Димов

Колегата от в-к „24 часа” Явор Геронтиев от години е сред журналистите, следящи изкъсо случващото се в българския и световния тенис. Страхотен привърженик на спорта и професионалист в неговото адекватно отразяване, Геронтиев не пропуска всяка една възможност да проследи на живо двубоите ни за Купа „Дейвис” и „Фед Къп”, както и битките на турнирите от Големия шлем.
От Tennis24.bg се свързахме с него за кратко интервю, посветено на представянето на Григор Димитров на Открития шампионат на Австралия. Ето какво сподели той:


- Има ли шансове Григор срещу Надал в сряда?
- Шансове винаги има, докато не е завършил мачът. Конкретно: малки за Григор, въпреки че във всички мачове с Надал досега взема сет. Формата на испанеца изглежда ужасяваща за съперниците му. Но винаги искам Григор да бие.

- Каква разлика виждаш в играта на Григор в сравнение с преди (в Шлема по-конкретно)?
- Григор ми изглежда много по-уверен в себе си. Като че ли е намалил евтините грешки и играе ефективен тенис за сметка на атракциите. Може би това е резултат от работата с Рашийд. Много стабилен на сервис.

- Кой е твоят фаворит на Australian Open (и в двете схеми)?
- Аз винаги съм за Федерер, но не му давам големи шансове. Залагам на Новак. При жените в отсъствието (вече) на Серина за мен фаворит номер 1 за титлата е Азаренка.

- Илюзия или реалност е да видим Григор на заключителния турнир на АТР в Лондон в края на годината?
- Григор си пожела да играе на "Мастърс" в Лондон, но засега е много далече от турнира в О2. Трябват му стабилен сезон и място в топ 10. Досега не е показал, че може да играе на най-високо равнище през цялата година. Искам да ме убеди, че не съм прав.

Още по темата:

Николай Драгиев пред Tennis24.bg: Психическата нагласа на Григор ще бъде ключова срещу Надал

Любомир Тодоров пред Tennis24.bg: От голямото каре, Рафа е най-удобен на Гришо

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини