Гришо-мания тресе Хасково



20-01-2014 20:48 | Станко Димов

След победната серия на Григор Димитров в Австралия, фенове от родния му град започнаха подписка с искане, той да бъде обявен за почетен гражданин на Хасково.

Съгражданите на Гришо излизат с предложение той да стане почетен гражданин още когато като 17-годишен печели "Уимбълдън". Тогава обаче предложението е отхвърлено от местната власт заради крехката възраст на тенисиста по това време. След сегашния му успех, те смятат, че е крайно време предложението да бъде прието.

"Аз и мои съмишленици, които сме спортни запалянковци искаме да внесем една инициатива- да направим подписка сред обществеността на Хасково да номинират Григор Димитров за почетен гражданин на град Хасково и да се популяризира неговото име и неговите успехи сред гражданите на Хасково и на България въобще", казва един от феновете на Гришо д-р Стефан Динков, цитиран от News7.

След историческата победа на Димитров се появи и друга инициатива – на всички входове и изходи на родния му град да бъдат поставени табели с надпис "Хасково – градът на Григор Димитров".

Сега целият град тръпне до къде ще стигне първата ни ракета и дали ще успее да грабне титла от Големия шлем. Едно е сигурно - каквото и да се случи по-нататък в турнира, за хората Гришо остава техния герой.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини