Мисията изпълнена!



20-01-2014 16:49 | Станко Димов

Австралийското лято донесе на българския тенис малко очаквани, но силно мечтани успехи. Първо Цвети Пиронкова спечели дебютната си титла на ниво WTA, триумфирайки на силния турнир в Сидни. За да бъде победата още по-сладка, по пътя си пловдивчанката отстрани последователни 3 състезателки от Топ 10.

Няколко дни по-късно българските успехи в аристократичния спорт се пренесоха в Мелбърн, където се провежда Australian Open. Видимо преуморената Пиронкова напусна турнира във втори кръг, но за сметка на това Григор Димитров се развихри.

Преди началото на надпреварата, в интервю за местно издание Гришо призна, че голямата му цел през сезона ще бъде достигане до втората седмица на турнир от Шлема. „Искам да го направя на Уимбълдън, но защо не и тук в Мелбърн?!", риторично попита Димитров. Речено-сторено. 3 победи гарантираха на българина място на осминафинал, което означава автоматично и участие във втората седмица.

А тя започна като първата - победа с 3:1 сета и класиране за четвъртфинал. А там - Рафаел Надал, световният №1, шампионът от 2009-а година и носител на общо 13 титли от Шлема. Е, спокойно можем да кажем, че Григор не само изпълни целта си, но дори я преизпълни.

Срещу Надал нашето момче няма какво да губи. Най-нормалното нещо на света ще бъде испанецът да спечели и да продължи напред. За Григор обаче това ще бъде безценен опит. Вероятно ще бъде урок, изводите от който със сигурност ще бъдат в полза на нашето момче. А пък знае ли някой - може в сряда Гришо да изиграе перфектния двубой и да стигне до чудо срещу световния №1. Времето ще покаже.

Бърз поглед към жребия за четвъртфиналите обаче е напълно достатъчен, за да оценим подобаващо постигнатото от Григор Димитров. 7 от оцелелите 8 в турнира са представители на Топ 8. И до тях - Григор Димитров от България. Красота!

Успех Гришо, покажи твоя тенис и в сряда, пък каквото стане. Ти вече направи много!

Станко Димов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини