Григор Димитров: Имам шансове срещу Надал (видео)



20-01-2014 12:24 | Станко Димов

Пресконференция на Григор Димитров след победата с 3:1 сета над Роберто Баутиста Агут, която го класира за четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия.

-    Рекордно класира в турнир от Шлема. Изглежда така, сякаш ще играеш с Рафа в следващия кръг. Доволен ли си, че достигна толкова далеч, как ще подходиш в следващия мач?
-    Преди всичко искам да кажа, че съм наистина много щастлив, че достигнах до четвъртфинал. Дори не съм близо до удовлетворение. Ще кажа, че работих много през миналата година, особено по време на предсезонната подготовка. Затова е приятно да видиш, че резултатите идват. Приятно е да видя, че записвам добри резултати, развълнуван съм от победата си днес. Сега очаквам с нетърпение следващия ми двубой. Искам да бъда в такава позиция, че все по-често да играя подобни двубои. Точно заради това тренирам здраво. Това е и моята цел. В края на деня просто да предстои още един мач.

-    Достигайки толкова далеч за първи път, как се чувстваш физически? Тялото ти окей ли е?
-    Да, не е зле. Не е зле. След всеки двубой се подлагам на процедури по възстановяване. Следвам протокола. Всичко засега е добре с тялото ми. Чувствам се добре и развълнуван.

-    Когато има толкова много очаквания към теб за бъдещето, трябва ли да бъде по-търпелив към себе си?
-     Мисля, че през повечето случаи търпението е ключът не само в спорта, но и в живота като цяло. Да играя тенис – това е нещото, което винаги съм искал да правя. Започнах да играя тенис много рано. Така че, независимо дали ми харесва или не, търпението е една от основните съставки да станеш добър.

-    Имаше доста труден двубой с Надал в Ротердам преди няколко години. Не знам дали след това сте играли. Какво очакваш от този двубой?
-    Всички знаем, че той има тонове успехи в Големия шлем. Той е огромен борец. Той е Рафа. Всички го познаваме. Но, отново – аз просто искам да се поставя в позиция да мога да играя с тези момчета. Имах няколко трудни битки с него в миналото, особено на клей. Все нещо малко не ми достигаше. Но аз съм изключително доволен от начина, по който съм се представял срещу него до момента. Така че харесвам шансовете си.

-    Защо играеш бекхенд с една ръка?
-    Защото не знам как се играе бекхенд с две ръце. Баща ми не научи да играя с една ръка. Той преподава с две, но аз така и нямах интерес да играя бекхенд с две ръце.

-    Миналата година 7 от тези, които завършиха в Топ 20, играят бекхенд с една ръка. Ти не приключи в Топ 20, но скоро ще бъдеш там...
-    Да, чувството е добро.

Как ще се представи Гришо срещу Рафа Надал?

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини