Григор Димитров изпусна да бие Надал в Монте Карло



19-04-2013 16:13 | Станко Димов

Григор Димитров загуби по драматичен начин от Рафаел Надал в двубоя между двамата от четвъртфиналите на турнира в Монте Карло („Мастърс 1000”). Гришо отстъпи с 2:6, 6:2, 4:6 след повече от два часа тенис от най-високо качества на Централния корт в Княжеството.

Въпреки поражението българинът си заслужи овациите на публиката, тъй като игра като равен с равен, а в големи моменти дори и бе по-добър, срещу може би най-великия играч на клей корт в историята на тениса.

С достигането си до четвъртфинал в Монте Карло, Гришо си гарантира 180 точки, които в понеделник ще го изстрелят в Топ 30 на ранглистата на АТР. Нов личен рекорд както за Димитров, така и за България! По предварителни сметки от понеделник Гришо трябва да бъде под №27 в света.

КАК ОЦЕНЯВАТЕ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ГРИШО СРЕЩУ НАДАЛ?

Надал пък достига до полуфинал, където ще се изправи срещу Жо-Вилфред Цонга. Припомняме, че испанецът е шампион в турнира в Монте Карло за последните 8 години.

Двубоят днес започна силно за Рафа, който взе първия сет след около половин час игра с 6:2 гейма. През втората част обаче Гришо вдигна оборотите и се отърси от напрежението, което го бе обзело в началото. Димитров „отпусна ръката” и започна да ниже уинъри от почти всички зони на корта, а най-впечатляващ българинът бе в дългите разигравания, поне 80% от които спечели.

Сетът бе равностоен до 3:2, след което Гришо записа 3 поредни гейма на сметката си и изравни резултата – 2:6, 6:2. Така се стигна до заключителен трети сет, в който до деветия гейм дори нямаше точка за пробив пред някой от играчите.

За жалост при първите възможности за пробив се откриха пред Надал, който се възползва и поведе с 5:4. В този момент Димитров получи схващания и едвам стоеше на краката си. Въпреки това обаче Гришо не сдаде двубоя без борба. В ответния гейм нашето момче на няколко пъти изправи зрителите с фамозни изпълнения, но в крайна сметка при втория си мачбол, Надал не сгреши и се поздрави с успеха.

На трибуните на Централния корт в Монте Карло камерите показаха куп известни личности, сред които спортна двойка №1 в света в момента - Каролина Вожняцки и Рори Макилрой, италианската легенда Никола Пиетранджели, както и Принц Алберт II и други.  

ДВУБОЯТ НА ДИМИТРОВ И НАДАЛ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини