Григор Димитров срещу Рафаел Надал (гейм по гейм)



19-04-2013 11:57 | Станко Димов

Григор Димитров загуби от Рафаел Надал с 1:2 сета в двубоя между двамата в Монте Карло. Ето как се разви мачът гейм по гейм.

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Григор Димитров)

1:0
Гришо спечели първото си подаване (на 30) и открива резултата в двубоя.

1:1
Бърз гейм за Надал. Испанецът пласира 4 първи сервиса, с които затрдуни максимално Григор. Равен резултат след първите 2 гейма.

1:2 ПРОБИВ ЗА НАДАЛ.
Димитров започна силно гейма и след 2 отлични точки поведе с 30:0. След това обаче българинът допусна 3 непредизвикани грешки и позволи на испанеца да стигне до точка за пробив. Форхенд в аут на Гришо подпечата първия пробив в двубоя.

1:3
Надал започна да напипва познатото си унищожително темпо. Испанецът почти не греши от основната линия. Всяка топка на Димитров се връща обратно при него. Гейм на 0 и пробивът е затвърден.

1:4 За жалост Рафа Надал започва да набира скорост и осъществи втори пробив. Новината от този гейм е, че испанецът допусна непредизвикана грешка!

2:4 ГРИШО ВРЪЩА ЕДИН ОТ ПРОБИВИТЕ. След страхотна защита и 2 брилянтни уинъра, българинът достигна до 0:40. Рафа спаси първите 2 точки за пробив, но при третата прати топката в аут.

2:5 Трети пореден пробив в двубоя. Гришо започна добре и поведе с 30:15, но след това Надал вкара два печеливши удара върху линиите и достигна до точка за пробив. Форхенд в аут на Димитров направи пробивът факт.

2:6 Гейм и първи сет за Надал. Гришо взе първата точка и поведе с 0:15, но от тук нататък Матадора записа серия от 4 последователни точки и си гарантира първата част. Кратка почивка, след която ще започне и вторият сет!

ВТОРИ СЕТ (сервис за Григор Димитров):

1:0 Гейм на 0 за Григор Димитров. Нашето момче имаше нужда от подобен старт на втората част.

1:1 Надал изравнява резултата. Гришо стигна до 30:30, но след това прати две топки в аут и сдаде гейма.

2:1 Втори пореден гейм на 0 при сервис на Григор Димитров. От началото на втората част пробиви няма, а българинът води с 2:1. След почивката Рафа ще сервира за 2:2.

2:2 Надал също записа сравнително безпроблемен гейм на сметката си изравнява резултата във втората част.

3:2 Най-красивият гейм в двубоя. След страхотни защити, завършени с минаващи удари, Надал поведе с 0:30. Григор Димитров обаче отговори с ас и уинър със скорост 161 км/ч, изравнявайки за 30:30. След това българинът взе още 2 точки и повежда в резултата.

4:2 ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ИГРА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ, КОЙТО ПРОБИВА ЗА 4:2. Българинът притисна здраво Надал, като влизаше спокойно в дълги разигравания с него, които в крайна сметка печелеше. След форхенд в мрежата пък Гришо проби при втория си брейк-бол.

5:2 ПРОБИВЪТ Е ЗАТВЪРДЕН! Надал поведе с 0:30, но следващите 4 точки бяха на сметката на българина, който вече е само на гейм от това да вкара мача в трети сет. Възгласи "Хайде Гришо" от трибуните със сигурност трябва да надъхат допълнително нашето момче.

6:2 СЕТ ЗА ГРИГООООР ДИМИТРОООВ! ОЩЕ ЕДИН ПРОБИВ ЗА БЪЛГАРИНА! ЩЕ ГЛЕДАМЕ ТРЕТИ СЕТ В МОНТЕ КАРЛО.

ТРЕТИ СЕТ (сервис за Григор Димитров):

1:0 Григор Димитров повежда в резултата с гейм на 30. Това бе 5-и пореден гейм на сметката на българина.

1:1 Гришо има за какво да съжалява, тъй като водеше с 15:30, но след това прати 3 поредни бекхенда в мрежата и позволи на Надал да вземе гейма.

2:1 ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ИГРА НА ГРИГОР, ПУБЛИКАТА Е НА КРАКА
. Българинът спечели няколко страхотни точки и с лекота взе подаването си, повеждайки с 2:1 в заключителния трети сет.

2:2 Рафа Надал печели трудно подаването си. Българинът бе близо до това да стигне до брейк-бол, но в крайна сметка испанецът се спаси.

3:2 Сигурно най-бързият гейм в двубоя. Димитров го спечели на 0, като отново направи невероятна точка. До момента поне 4-5 изпълнения на българина могат да се конкурират в рубриката "Hot-Shot". Труден избор за редакторите.

3:3 Много оспорван гейм, в който се стигна до равенство. Надал в крайна сметка изравни резултата.

4:3 Пак много бърз гейм на сметката на Димитров. Българинът спечели 4 поредни точки и повежда с 4:3. В този момент Гришо е на 2 гейма от крайния успех в двубоя.

4:4 Рафа Надал печели гейма си на 30. От началото на третия сет няма дори точка за пробив пред някой от играчите.

4:5 ПРОБИВ ЗА НАДАЛ. ИСПАНЕЦЪТ ЩЕ СЕРВИРА ЗА МЯСТО НА ПОЛУФИНАЛ.

4:6 Надал печели гейма, сета и двубоя. Овациите днес обаче са за Григор Димитров, който притисна здраво до стената може би най-великият играч на клей корт в историята. Браво Гришо, гордеем се с теб!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини