"Димитров Експрес" на четвъртфинал (видео)



18-04-2013 14:16 | Станко Димов

Григор Димитров продължава с фантастичното си представяне на турнира от "Мастърс 1000" сериите в Монте Карло. Българинът се наложи с 6:2, 6:4 над Флориан Майер и се класира за четвъртфинал, където ще срещне шампиона от последните 8 години Рафаел Надал.

Гришо изигра двубоя на изключително ниво и си гарантира успех след около час игра. С класирането си за четвъртфиналите българинът си гарантира 180 точки за ранглистата, които по всяка вероятност ще го вкарат в Топ 30 след обновяването в понеделник. Любопитно е да се отбележи, че Гришо достига до голямата осмица в турнира без загубен сет.

В същото време на централния корт Рафаел Надал се разправи също в два сета с друг германец - Филип Колшрайбер 6:2, 6:4. Това бе 44-а поредна победа на Рафа в турнира. Двубоят между Димитров и Надал ще бъде в петък на Централния корт и е предвиден втори по програма, която стартира в 11,30 часа. Това значи, че вероятно ще започне около и не по-рано от 13,00 часа българско време.

МОЖЕ ЛИ ГРИШО ДА ПОБЕДИ НАДАЛ - ГЛАСУВАЙТЕ ТУК!


Първият сет започна равностойно, като в първите 5 гейма пробиви нямаше. Двамата взимаха сравнително лесно сервис геймовете си, като само пред Григор се бе открил един брейк-бол още на старта, но той бе спасен майсторски от германеца.

В шестия гейм Майер започна с двойна грешка, а след това допусна и 2 непредизвикани такива, с които позволи на Григор да поведе с 0:40. От тук нататък Гришо взе нещата в свои ръце и с прецизен минаващ удар направи първия пробив в мача - 4:2. Преднината бе затвърдена с нов гейм на нула за българина, а малко след това втори пробив означаваше и първи сет за Димитров - 6:2 след по-малко от половин час игра.

В началото на втората част Майер сложи край на серията от 5 поредни гейма на сметката на Димитров и взе подаването си за 1:1. В третия гейм Майер стигна до 2 поредни точки за пробив, но Гришо намери най-добрите си удари в точния момент и съхрани подаването си.

Още в ответния гейм пък българинът нанесе тежък удар и проби на 15, повеждайки в резултата с 3:1. От тук до края Гришо не допусна загуба на концентрация и гарантира мястото си в следващия кръг.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини