Надал за Григор: Той е настоящето и бъдещето на тениса



18-04-2013 17:47 | Станко Димов

Рафаел Надал, единственият активен играч с титла от Монте Карло, се изказа повече от ласкаво за Григор Димитров. Както е известно в петък двамата ще се изправят в директен спор за място на полуфинал, като испанецът не си прави илюзии, че ще спечели лесно.

Григор Димитров е страхотно момче. Той показва завиден прогрес от началото на сезона. Мисля, че Димитров е настоящето и бъдещето на тениса. В никакъв случай не очаквам лесен мач срещу него”, коментира Надал.

Гришо пък ще има честта в трети пореден турнир да се срещне срещу играч от Топ 10. В Индиън Уелс българинът премери сили с Новак Джокович, а седмица по-късно в Маями – с Анди Мъри. И в двата случая Гришо загуби, но показа сериозни качества и може да съжалява, че не взе поне по сет на Ноле и Анди.

Надал и Димитров вече са играли веднъж. Това се случи през февруари 2009-а на турнира в зала в Ротердам. Любопитното е, че броени дни преди сблъсъка им Рафа Надал бе спечелил Australian Open и се бе изкачил на върна на ранглистата. И преди онзи двубой Надал изрази опасенията си, че Григор ще го затрудни максимално и се оказа прав. Тогава Рафа се наложи със 7:5, 3:6, 6:2.

В същото време Надал се изказа в подкрепа и към Анди Мъри, който допусна малко очаквана загуба с 1:6, 2:6 от Станислас Вавринка. „Това не трябва да се приема като сензация. Сезонът на клей за Анди тепърва започва, докато Вавринка вече изигра няколко турнира на тази настилка”, сподели Надал.

Мачът в петък е предвиден втори по програма, която стартира в 11,30 часа. Това значи, че вероятно ще започне около и не по-рано от 13,00 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини