Григор пред CNN: Иска ми се сравненията с Федерер да спрат (ВИДЕО)



18-04-2013 22:00

Григор Димитров взе участие в предаването "Open Court" на Пат Кеш по CNN. В него българинът дори поигра на корта с бившия шампион от Уимбълдън.

В тази импровизирана битка българинът дори показа няколко любопитни трика, а като цяло и двамата бяха в отлично настроение и се забавляваха.

Австралиецът поиска от Димитров да разкаже и за други известни български спортисти освен него. Григор веднага отбеляза Христо Стоичков - "Той е един от най-невероятните ни спортисти изобщо."

Относно това защо играе бекхенд с една ръка, нашето момче призна, че още от ранните му години баща му Димитър е говорел за различни състезатели, които изпълняват удара по този начин и постепенно се е научил.

Григор не скри, че играта на тревни кортове особено много му допада, а Уимбълдън е турнирът, който най-много би искал да спечели.

"Мечтата ми е да триумфирам на Уимбълдън. Спечелих го като юноша, а следващата стъпка е като професионалист."

Относно сравненията с Роджър Федерер, Димитров коментира: "Ще ми се хората да спрат с тях. Разбира се, имаме много прилики, в началото ми бе наистина приятно да чувам такива неща.

"С времето разбрах, че е добре да създам собствен стил, на корта да показвам различни удари."

В края на шоуто Пат Кеш поставя любопитна задача на Григор, в която нашето момче трябва да събори кутии с тенис топки като сервира. Самият Кеш също се пробва малко по-късно, а като цяло забавните моменти до края на клипа не липсват.

ВИЖТЕ ЛЮБОПИТНОТО ВИДЕО ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини