Азаренка напуска Дубай, взима си заслужена почивка



22-02-2012 14:09 | Станко Димов

Световната №1 в женския тенис Виктория Азаренка отказа участие от силния турнир в Дубай. Причината е травма в глезена. Шампионката от Australian Open получи контузия в левия глезен преди няколко дни на полуфиналите на турнира в Доха. Въпреки болежките обаче Вика не се отказа и в последствие спечели турнира.

По-късно днес Азаренка трябваше да излезе за първия си двубой от турнира в Дубай срещу Юлия Гьоргес. Мястото на Вика ще заеме Кейси Делакуа, която влиза в турнира като „щастлив губещ” от квалификациите.

Самата Азаренка сподели, че в следващите 2-3 дни ще се отдаде на пълна почивка, като се надява това да и помогне за по-бързото възстановяване. Освен това 22-годишната състезателка сподели, че ще се прибере в родината си, където ще прекара известно време със семейството си.

Както е известно Азаренка започна сезон 2012 по страхотен начин, записвайки серия от 17 поредни победи. Това и осигури и 3 титли – от Сидни, Australian Open и Доха.

В същото време Азаренка е поредната топ състезателка, която става жертва на контузиите от началото на сезона. В Дубай поради травми не участват още Петра Квитова, Ли На, Вера Звонарьова, Серина Уилямс, Винъс Уилямс и Ким Клайстерс. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини