Убийствен жребий за световната №1 в Дубай



20-02-2012 15:08 | Станко Димов

По принцип сме свикнали водачите в схемите да имат „лек” жребий, или поне що се отнася до първите 2-3 кръга. Това особено ярко се забелязва в мъжкия тенис, където „тримата тенори” Джокович, Надал и Федерер на практика (или поне на хартия) имат сигурен полуфинал в повечето турнири, в които участват.

Какво обаче отреди съдбата за №1 в женския тенис Виктория Азаренка, която тази седмица започва атака на четвърта титла за годината. Очаквано Вика е водачка в схемата на силния турнир в Дубай, откъдето шампионът ще си тръгне с близо половин милион долара.

Какво обаче показва схемата? Азаренка започва директно от втори кръг, където я очаква победителката от двубоя Юлия Гьоргес (№19) или Светлана Кузнецова (№27). С други думи – потенциално труден първи двубой за Вика.

Това обаче е само началото. При победа Азаренка ще се класира за четвъртфинал, където пък може да премери сили с №7 в света Марион Бартоли. В полуфиналите като най-вероятен съперник изглежда бившата №1 в света Каролина Вожняцки! Ако това не е труден път до финала....

В интерес на истината схемата е така направена, че за Азаренка поне на пръв поглед изглежда по-трудно да стигне до финал, отколкото да го спечели. В другата част на схемата най-сериозните имена са Саманта Стосър, Агниешка Радванска и Забине Лизицки.
В Дубай Азаренка влиза в серия от 17 поредни победи, които й осигуриха 3 титли – в Сидни, Australian Open и Доха.

За жалост в Дубай, основно поради контузии в игра няма да видим някои от най-популярните и силни тенисистки в света в момента – Петра Квитова, Мария Шарапова, Ли На и Вера Звонарьова. 

ОСНОВНА СХЕМА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини